Kørsel til arbejde og hjemmekontor i Tyskland

I 2020 fik mange medarbejdere ikke lov til at køre til deres arbejdsplads men skulle i stedet udføre deres arbejde hjemmefra.

For disse hjemmearbejdsdage blev der indført en nyt skattefradrag (fast sats) for hjemmekontoret yderligere til den eksisterende regulering af det (skatterelaterede) arbejdsrum.

Hvis medarbejderen ikke har mulighed for en separat arbejdsplads hos arbejdsgiveren, og derfor har oprettet et separat rum som arbejdsplads derhjemme, kan omkostningerne, i det omfang disse kan henføres til arbejdsrummet, trækkes fra i skat, dog begrænset til 1.250 EUR per år.

Enhver, der ikke har et sådan separat rum hjemme som arbejdsplads, eller hvor  arbejdsgiveren har mulighed for at give en separat arbejdsplads, kan gøre det faste skattefradrag for hjemmekontor i 2020 og 2021 gældende. Dette beløber sig til 5 EUR per dag og er begrænset til 600 EUR om året (dvs. 120 dage).

Udregningsteknisk kan alle medarbejdere, der tidligere er kørt mere end 17 km på arbejde om dagen, fratrække mindre i selvangivelsen (17 km x 0,30 EUR = 5,10 EUR per dag).

Ved selvangivelsen i 2020 vil skattemyndigheden have et særligt øje på, om kørselsdagene og hjemmekontordagene er plausible. I tilfælde af tvivl kan skattemyndigheden kræve bevis for dage på arbejdsdagspladsen (bekræftelse fra arbejdsgiveren) eller kørte kilometer.

Når du indberetter selvangivelsen for 2020 i Tyskland bør du være særlig opmærksom på, at du ikke giver forkerte oplysninger om de dage, du kørte til arbejde.

Ved yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Bekræftelse af vores TR-filosofi

Bekræftelse af vores TR-filosofi

En firmaudflugt kan være mere end blot et kærkomment afbræk fra hverdagen på kontoret. Det kan være en mulighed for at arbejde sammen om virksomhedens filosofi og styrke båndet i teamet. I år gjorde vi netop det på vores firmaudflugt til Amsterdam.💡 Hvis du følger...

læs mere
Tyskrevision on tour i Amsterdam

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Sikke en weekend! En fredag i september, meget tidligt om morgenen, tog hele tyskrevision-teamet til Amsterdam for at deltage i årets firmaudflugt.  Efter en lang, men morsom bustur ankom vi om aftenen til vores fine hotel nær lufthavnen i Amsterdam og fyldte vores...

læs mere
Vi siger tak for 28 år sammen!

Vi siger tak for 28 år sammen!

I dag vil vi gerne dele en særlig begivenhed med jer, som har rørt os alle i virksomheden. Efter stolte 28 år i virksomheden gik vores Mariann i sidste måned på sin velfortjente pension. Mariann var ikke kun en fremragende medarbejder, men også en vidunderlig kollega...

læs mere