Tysk moms

Tysk moms


Momsregnskab er almen praksis, især ved bevægelse af varer og tjenesteydelser på tværs af grænsen.

Selvom der ikke drives egen virksomhed i Tyskland, kan man hurtigt komme i kontakt med den tyske moms (“Umsatzsteuer”).
Grunden til dette er, at de retlige konsekvenser med hensyn til moms ofte er knyttet til den fysiske placering af varerne eller leveringsstedet for tjenesteydelser.

Selv om det 6. EU-direktiv indebærer en vidtgående harmonisering af landenes momslov, har de enkelte EU-lande særlige regler eller problemstillinger og derfor skal man være meget påpasselig ved grænseoverskridende aktiviteter.

Udover selve skattepligten skal spørgsmålet om, hvem der er skattepligtig afklares. Er det den erhvervsdrivende der leverer ydelsen (normalt tilfælde) eller er det modtageren (reverse charge)?

De tyske skattemyndigheder (Finanzamt) er ved revisioner og specielle momsrevisioner meget opmærksomme på den tyske moms (”Umsatzsteuer”).

Vores momseksperter har mange års erfaring indenfor international moms inklusive told og forbrugsafgifter. På grund af vores specialisering i det dansk-tyske marked kender vi de særlige forhold på begge sider af grænsen. Vi ved hvad det handler om, og sætter os gerne sammen med din danske revisor eller skattemyndighederne på begge sider af grænsen, for at matche den momsmæssige behandling af dine aktioner set ud fra et dansk og et tysk perspektiv.

Vores ydelser spænder fra momsregistrering i starten af dine momsrelevante aktiviteter, over regnskab – herunder forberedelse og forsendelse af momsanmeldelser – hen til hjælp ved revisioner fra skattemyndighedernes side. Vi er også din ekspert, hvis du har brug for assistance til afklaringen af momsspørgsmål indenfor f.eks. offshore og vindkraft.

Du er velkommen til at kontakte os. Vores første samtale er altid gratis og uforpligtende.

Eksterne links:


Validering af et momsregistreringsnummer
Vores ydelser:
Vores ydelser:

  • Momsregistrering hos de tyske skattemyndigheder

  • Løbende regnskab herunder forberedelse og forsendelse af momsanmeldelser

  • Udarbejdelse af årsregnskab inklusive momsregnskab

  • Momsrefusion i Tyskland og Danmark

  • Optimering af moms i planlægningsfasen

  • Assistance ved lagerbeholdning og grænseoverskridende leverance

  • Told

  • Punktafgifter som for eksempel ølskat og afgifter på brændevin og mousserende vin

Kontakt:


Kontaktpersoner

Du er altid velkommen til at kontakte os per mail eller telefon (+49 4608 / 60 66 0). Det første møde er gratis, uforpligtende og selvfølgelig får du rådgivning på dansk.

Kontakt os for at høre nærmere om, hvad vi kan gøre for dig.
Ingrid Meimbresse

Ingrid Meimbresse

Birte Jordt

Birte Jordt