OBS grænsependlere: Forkert valg af tysk skatteklasse efter bryllup kan tolkes som skatteunddragelse

Det er så yndigt at følges ad, men når du bliver gift, er der nogle ting du bør være opmærksom på. Udover muligheden for at ændre forsikringer og testamente, kan man i Tyskland også ændre skatteklasserne.

I Tyskland tildeles ægtefæller automatisk skatteklasse IV, hvormed der bliver indeholdt lige så meget i skat som før brylluppet. I nogle tilfælde kan det dog betale sig at vælge kombinationen III og V. Dette er en fordel, hvis den ene ægtefælle ikke har nogen indkomst eller kun tjener meget lidt (V) og den andens indkomst er betydeligt højere.

Du er på den sikre side med skatteklasserne IV/IV

Man skal være særlig opmærksom, hvis en af ægtefællerne arbejder i udlandet. I dette tilfælde bør begge beholde skatteklasserne IV. En fælles indkomstbeskatning kan have skattemæssige bagdele, fordi grænsependlerens danske indtægter beskattes progressivt og forhøjer skattesatsen på den tyske indkomst.

Vigtigt: Hvis du alligevel har valgt at bruge skatteklasserne III/V, bør du under alle omstændigheder indsende en selvangivelse, også selvom du ikke har fået post fra skattekontoret (endnu). Hvis du ikke gør det , kan der opstå mistanke om skatteunddragelse (FinanzGericht Rheinland-Pfalz, 23.02.2016, 1 K 1003/14).

tyskrevision | TR Steuerberater, den 10.08.2018

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Sikke en weekend! En fredag i september, meget tidligt om morgenen, tog hele tyskrevision-teamet til Amsterdam for at deltage i årets firmaudflugt.  Efter en lang, men morsom bustur ankom vi om aftenen til vores fine hotel nær lufthavnen i Amsterdam og fyldte vores...

læs mere
Vi siger tak for 28 år sammen!

Vi siger tak for 28 år sammen!

I dag vil vi gerne dele en særlig begivenhed med jer, som har rørt os alle i virksomheden. Efter stolte 28 år i virksomheden gik vores Mariann i sidste måned på sin velfortjente pension. Mariann var ikke kun en fremragende medarbejder, men også en vidunderlig kollega...

læs mere