Løn

Løn


Løn, indkomstskat og social sikring

Vi assisterer ved din månedlige lønafregning inklusive skat og beregning af de tyske socialforsikringsbidrag og alt, hvad dertil hører. Således har du altid et godt overblik over dine tyske lønomkostninger. Vi overtager til- og afmeldinger og ændringer for virksomheder og medarbejdere, samt ansøgning om virksomhedsnummer ved etablering.

Hvis de i Tyskland arbejdende medarbejdere er ansat i en udenlandsk virksomhed, hjælper vi med at etablere en såkaldt ”Lohnsteuerliche Betriebsstätte” (skattemæssig behandling af løn i et tysk driftssted).
Vi kommunikerer med skatte- og socialforsikringsmyndighederne og holder trådende sammen. Vi assisterer ved revision af løn og socialforsikring og er din kontaktperson i Tyskland.

Vi er eksperter indenfor international social sikring og vi kender dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og Tyskland ud og ind. Således kan vi svare på alle spørgsmål, som opstår i det internationale sammenspil og rådgive dig uopfordret og tidsnært.


Rådgivning for virksomheder, hvis aktiviteter krydser grænsen

Hvis din virksomhed har medarbejdere, som arbejder på begge sider af grænsen, er der ofte brug for rådgivning om A-skat, tysk skattepligt og social sikring.

Via vores statsautoriserede revisor og en tysk Steuerberater kan vi tilbyde internationale løsninger, som passer nøjagtigt til dit behov og i samspil med myndighederne på begge sider af grænsen.


Rådgivning for personer, som er aktive på begge sider af grænsen

Vi bliver ofte spurgt, hvilke konsekvenser bosiddelsen i eller en indkomst fra et andet land har. Vi har brug for mange informationer fra dig, for at kunne svare på det. I en første samtale, som er gratis, kan du lære os at kende og give os de informationer, vi har brug for. Derefter kan vi fortælle dig, hvad vi kan hjælpe dig med.

Og hvad koster det? Vi aftaler en fast pris. En tysk selvangivelse koster mindst 375 EUR, en dansk mindst 200 EUR. Det er ikke helt billigt, men ofte billigere end de fejl, du muligvis kommer til at lave som nybegynder i det internationale skattesammenspil.