Webshop i Tyskland – disse skatter gælder

Online handel får mere og mere opmærksomhed i disse dage. Det, der tidligere var din første filial i Tyskland, er nu i stedet din egen netbutik, eller tilstedeværelse via velkendte online markedspladser som Amazon eller Ebay. E-Commerce-industrien fortsætter med at vokse fra år til år og er integreret i dagligdags forbrugeradfærd. Det er helt normalt at bestille et produkt i en webshop og få det sendt til sit hjem. Fordelene ved webshops taler for sig selv. Din butik er tilgængelig for kunder døgnet rundt, og medfører ikke nogen lejeomkostninger til showrooms, for at du kan præsentere dine produkter for dem.

Skatter og onlineshop i Tyskland – indkomstskat, selskabsskat, erhvervsskat og moms

Uanset om det er online eller offline, pålægges skat af overskud (indkomst, selskabs- og erhvervsskat) på en virksomheds fortjeneste. Mængden af ​​erhvervsskatten afhænger af virksomhedens placering, da hver kommune har sin egen multiplikator for erhvervsskatten. Virksomheder betaler erhvervsskat (normalt omkring 15%) og selskabsskat. Enkeltmandsvirksomheder betaler indkomstskat og erhvervsskat, hvorved erhvervsskatten ofte er fuldt fradragsberettiget fra indkomstskat, og derfor er indkomstskat den vigtigste faktor.

Onlineshops i Tyskland for et udenlandsk selskab skaber i sig selv ikke nogen indkomstskattepligt i Tyskland. Der skal være et fast driftssted til dette. Vi hjælper dig gerne hvis du har spørgsmål hertil.

Moms er en vigtig skat for webshops. Det skal betales uafhængigt af et fast driftssted. Afhængigt af ​​solgte produkter skal enten 19% eller 7% betales i moms i Tyskland på regningerne til private kunder.

Udenlandske virksomheder, fx fra Danmark, der ikke har et fast driftssted i Tyskland og leverer varer til private kunder i Tyskland kan op til en bestemt årsomsætning (”Fjernsalg”)  benytte den danske momssats. Dermed sparer man registrering i Tyskland. De kan dog også drage fordel af tysk moms fra den første euro og undvære fjernsalg, når de momsregistreres i Tyskland.

OBS.: Fra den 1. Juli 2021 ændres det europæiske momssystem og fjernsalg bliver afskaffet for de fleste virksomheder. Kontakt os for flere informationer.

Brug de eksisterende digitale data fra din onlineshop sammen med os, via grænseflader til vores system, så vi sikrer historikken i regnskabet og den forudgående momsangivelse. Kontakt os via mail eller ring til os.

Samtidig definerer onlineshops også nye krav til din salgsproces – ordrebekræftelser og fakturaer, samt betalingsbehandling og overvågning eller behandling af returneringer, der udelukkende behandles digitalt.

Vi kommunikerer med dig eller din it-tjenesteudbyder på dansk, engelsk eller tysk og taler gerne med din koncerns regnskabsafdeling og din danske revisor.

Vi kan også importere dataene fra din bankkonto (forudsætningen er i øjeblikket en konto hos en tysk bank) og automatisk booke indgående fakturaer i X-fakturaformat. Vi er også glade for at yde dig hjælp, hvis du ikke selv ved, hvordan du opretter X-fakturaer.

Vores ydelser til din webshop

      Automatiseret import af relevante data fra dit online-system til vores finansbogholderi

      Kommunikation på dansk, tysk og engelsk

      Bedømmelse af momsmæssige konsekvenser. Garanteret, personligt og hver måned

      Momsregistrering i Tyskland

      Samarbejde med din danske revisor

      Momsindberetninger

      Overvågning af leveringsgrænser

      Vi sikrer, at de tyske regler om at føre og opbevare bøger, notater og bilag korrekt i elektronisk form samt at databeskyttelse bliver overholdt (GoBD = Grundsätze zur ordnungsgemäßen Führung und Aufbewahrung von Büchern, Aufzeichnungen und Unterlagen in elektronischer Form sowie zum Datenzugriff).

      Vurdering af selskabs- og erhvervsskat og hvad det kan komme til at betyde med henblik på den formodede skærpelse af OECD’s modeloverenskomst (per februar 2018).

Webshop med en international tilknytning

Den danske moms er ligesom den finske og norske på 25%. Den svenske moms er kun på 24%. Det er ganske højt sammenlignet med de tyske momssatser. Enhver, der sælger fra Danmark eller andre dele af Skandinavien til private kunder i Tyskland, uden at vælge den tyske moms, giver unødvendig afkald på en del af sin fortjeneste.

Vi forklarer dig, hvordan du kan anvende den lavere tyske momssats hos dine tyske kunder, og vi tager os af alt papirarbejde, så du kan fokusere fuldt ud på din virksomhed.

Markus Hansen

Markus Hansen

Revisor og partner

Vores ydelser

Automatiseret import af relevante data fra dit online-system til vores finansbogholderi

Bedømmelse af dine aktiviteters momsmæssige konsekvenser

Overvågning af leveringsgrænser

Momsanmeldelser, årsopgørelse for moms

Kommunikation med din danske revisor