Etablering af virksomhed i Tyskland

Det er nemt at komme i gang. Vi rådgiver dig på dansk fra idé til virksomhed.

Efter at have assisteret ved flere hundrede etableringer har vi samlet vores erfaring i en ”bekymringsfri startpakke”. Hos os får du al den viden og det know how du har brug for til at gennemføre etableringen af din virksomhed i Tyskland. Du får en fast pris og rådgivning indtil du selv kan drive din tyske virksomhed.

Vi hjælper med

 • Rådgivning i forbindelse med etableringen, f. eks. ved virksomhedstype, struktur, selskabsform
 • Stiftelse af selskab eller køb af færdigregistreret selskab
 • Registrering af virksomhed hos de forskellige tyske myndigheder samt ansøgning for alle nødvendige indregistreringsnumre:
  • Lokale skattenummer
  • Kommune
  • Momsnumre/USt-Id.
  • EORI-Nr. (tysk toldnummer)
  • Betriebsnummer (nødvendig for lønkørsel)
 • Efter virksomheden er etableret, assisterer vi selvfølgelig også med alt efterfølgende arbejde som bogføring, momsanmeldelser, regnskaber, selvangivelse.

Book et uforpligtende møde , for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig med at komme godt i gang på den tyske marked. Du kan kontakte os via mail eller ringe til os. Vi glæder os til at høre fra dig.
 

Få et tysk netværk fra starten

Det er ikke altid nemt at finde de rigtige samarbejdspartnere, når man tager det første skridt over grænsen til Tyskland. Fra de mange etableringer, vi allerede har assisteret med, har vi opnået en meget stor erfaring, som meget effektivt kan hjælpe dig med at få identificeret de nødvendige behov. Vi har gode kontakter til

 • Banker: Tyske banker kan assistere i forbindelse med oprettelse af en tysk bankkonto eller en kassekredit.
 • Notarer: En tysk notar er nødvendig for at oprette et selskab og handle andele i kapitalselskaber.
 • Advokater: Advokater kan hjælpe med rådgivning og udformning af forskellige kontrakter, f. eks. ansættelseskontrakter.
 • Kontorhoteller og ejendomsmæglere, som hjælper med at oprette et tysk kontor for nyetablerede virksomheder.
 • Marketing-, IT- og forsikringseksperter.

De fleste af dem taler dansk og vi koordinerer gerne et møde med de relevante samarbejdspartnere. Det tager ikke mere end et par timer i vores lokaler og det giver dig en god basis for din opstart i Tyskland. Og hvis du har lyst, kan du blive en del af vores netværk.

Find den passende selskabskabsform

De fleste danske virksomheder med tyske ambitioner stifter et GmbH. GmbH er en veletableret selskabsform, som har en god omdømme både i Tyskland og i udlandet. Et GmbH er et tysk kapitalselskab, og reglerne ligner de danske regler for et ApS. Et GmbH gør det meget nemmere for danskere i den daglige håndtering. Men det skal ikke nødvendigvis være et GmbH. Der er langt flere muligheder: 

Tyske kapitalselskaber: GmbH, UG og AG

I Tyskland kan det have store imagefordele at optræde med et tysk kapitalselskab. De vigtigste tyske kapitalselskaber er

 • GmbH – Gesellschaft mit beschränkter Haftung
 • UG – Unternehmergesellschaft (haftungsbeschränkt)
 • AG – Aktiengesellschaft

Et UG (haftungsbeschränkt) kan allerede etableres med et indskud på 1 EUR. Det bliver dog mere solidt med et GmbH med et minimum kapital på 25.000 EUR eller et AG (50.000 EUR minimum stiftelseskapital). Indbetaling af 12.500,00 EUR er dog tilstrækkeligt for at oprette et GmbH eller et AG.

Tyske personselskaber: KG, OHG og GbR

Personselskaber er ligeledes anerkendt og ofte benyttet på det tyske marked. De vigtigste tyske personselskaber er

 • KG – Kommanditgesellschaft
 • OHG – Offene Handelsgesellschaft
 • GbR – Gesellschaft bürgerlichen Rechts

Som regel er personselskaber en god mulighed ved investeringer på tværs af grænserne, f.eks. i vedvarende energi eller fast ejendom, men kan også anvendes i andre konstellationer. Normalt er en hurtig stiftelse mulig.

Handelsagent

Den selvstændige handelsagent er tilknyttet til din virksomhed med en kontrakt. Betalingen er provisionsafhængig. Pas dog på, hvis du ikke vil blive anset for at være selvstændig erhvervsdrivende, som i Tyskland kaldes for Scheinselbständigkeit. Vi yder assistance vedrørende korrekte fakturaer og ved andre udfordringer i forbindelse med de tyske myndigheder.

Egne medarbejdere

Det er også muligt at et dansk selskab ansætter egne medarbejdere, som arbejder i Tyskland. Egne medarbejdere har en bedre tilknytning til din virksomhed. Som hovedregel gælder den tyske arbejdslovgivning. Vi hjælper dig med alle nødvendige registreringer og lønkørslen i Tyskland. Læs mere

Afdeling/driftsted

Du har et fast driftssted i Tyskland og er selvstændig eller har ansatte medarbejdere. Vi hjælper med registreringen, momsanmeldelsen, regnskabsudarbejdelse og selvangivelser.

Har du brug for et GmbH her og nu?

I Tyskland tager en stiftelse længere tid end i Danmark, men ofte kan vi finde en hurtig løsning på den udfordring via såkaldte færdigregistrerede selskaber (Vorratsgesellschaften) . Kontakt os og få mere at vide om mulighederne.

Fokus på dansk-tysk skattelovgivning

Det danske skattesystem er ikke nemt at overskue, og det er det tyske skattesystem heller ikke. Hvis de to systemer skal gå i samspænd, kan det blive indviklet. Vi har stor erfaring med begge sider. Er der spørgsmål, taler vi gerne direkte med din danske revisor eller med den statsautoriserede revisor, som er en del af vores team. Således finder vi altid den optimale skattemæssige løsning for din virksomhed, og dit engagement på tværs af grænserne bliver ikke til en risiko for dig.

Christian Kuth

Christian Kuth

Revisor og partner

Vores ydelser

Skattemæssig assistance ved etablering til en fast pris

Rådgivning omkring valg af retsform

Vi tager hensyn til eksisterende selskabsstrukturer i ind- og udland

Netværk for iværksættere

Koordinering af møder med de parter, som er relevante for en etablering i Tyskland

Prognose om de administrative omkostninger ved valg af retsform

Kommunikation på dansk