Tysk moms

Tysk moms


Momsregnskab er almen praksis, især ved bevægelse af varer og tjenesteydelser på tværs af grænsen.

OBS.: I tidsperioden fra den 01. juli 2020 til den 31.12.2020 var moms i Tyskland nedsat til 16% hhv. 5% på grund af coronapandemien. Med en lavere moms prøvede den tyske regering at stimulere forbruget igen.

Selvom der ikke drives egen virksomhed i Tyskland, kan man hurtigt komme i kontakt med den tyske moms (“Umsatzsteuer”).
Grunden til dette er, at de retlige konsekvenser med hensyn til moms ofte er knyttet til den fysiske placering af varerne eller leveringsstedet for tjenesteydelser.

Selv om det 6. EU-direktiv indebærer en vidtgående harmonisering af landenes momslov, har de enkelte EU-lande særlige regler eller problemstillinger og derfor skal man være meget påpasselig ved grænseoverskridende aktiviteter.

Udover selve skattepligten skal spørgsmålet om, hvem der er skattepligtig afklares. Er det den erhvervsdrivende der leverer ydelsen (normalt tilfælde) eller er det modtageren (reverse charge)?

De tyske skattemyndigheder (Finanzamt) er ved revisioner og specielle momsrevisioner meget opmærksomme på den tyske moms (”Umsatzsteuer”).

Vores momseksperter har mange års erfaring indenfor international moms inklusive told og forbrugsafgifter. På grund af vores specialisering i det dansk-tyske marked kender vi de særlige forhold på begge sider af grænsen. Vi ved hvad det handler om, og sætter os gerne sammen med din danske revisor eller skattemyndighederne på begge sider af grænsen, for at matche den momsmæssige behandling af dine aktioner set ud fra et dansk og et tysk perspektiv.

Vores ydelser spænder fra momsregistrering i starten af dine momsrelevante aktiviteter, over regnskab – herunder forberedelse og forsendelse af momsanmeldelser – hen til hjælp ved revisioner fra skattemyndighedernes side. Vi er også din ekspert, hvis du har brug for assistance til afklaringen af momsspørgsmål indenfor f.eks. offshore og vindkraft.

Du er velkommen til at kontakte os. Vores første samtale er altid gratis og uforpligtende.

Eksterne links:


Validering af et momsregistreringsnummer