02.02.2015
Møller-Mærsk: Vær opmærksom på din tyske selvangivelse, hvis du havde aktier i 2014

Den danske gigant udstedte i april 2014 bonusaktier. De tyske banker underkastede disse bonusaktier udbytteskatten. Det betyder, at indehaverne af aktierne har betalt 25 % i skat plus solidaritetstillæg og kirkeskat.

Ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung fra den 13.01.2015 er Skatteministeriet i Hessen imidlertid kommet til et andet resultat. Herefter er de udstedte bonusaktier fra Møller-Mærsk en skatteneutral kapitaludvidelse. Skatten blev dermed trukket uretmæssigt og bankerne skal rette denne hændelse. Gør de ikke det, bør den skattepligtige selv rette dette i sin selvangivelse.

Møller-Mærsk er ikke et enkelt tilfælde. Lignende spørgsmål dukkede ifølge Focus Money op i 2014 hos Google og Verizon/Vodafone. Den korrekte betaling af skat på kapitalindtægter er en udfordring for den normale skatteborger, især ved udenlandske depoter, hvor den depotindehavende bank ikke beskæftiger sig med den tyske skatteret.

 

Benjamin J. Feindt

Steuerberater

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere