18.03.2015
Tysk firmabil: Slip billigere i skat

En helt ny tysk dom betyder, at for eksempel sælgere, håndværkere eller konsulenter kan slippe væsentligt billigere i skat. Den nye fortolkning af reglerne kan være særligt relevant for danske virksomheder med ansatte i Tyskland.

For mange medarbejdere er en firmabil i Tyskland sammen med løn, bonus og andet en vigtig del af deres kontrakt. Men ofte betaler arbejdsgiveren ikke alle omkostningerne forbundet med køretøjet. Hvis man som medarbejder med firmabil for eksempel selv skal betale for benzin eller har andre udgifter, kan man nu fratrække disse – de såkaldte Werbungskosten – i skat. En ny dom fra domstolen Finanzgericht Düsseldorf har nemlig givet mange ansatte gode muligheder for at betale mindre i skat ved også at kunne fratrække for eksempel udgifter til privatkørsel i firmabilen.
Med den nye dom kan man som medarbejder få en ikke ubetydelig skattefordel. Og som dansk virksomhed med tyske medarbejdere bør man klart gøre sine ansatte opmærksomme på dette
En arbejdstager kan i sin tyske selvangivelse angive alle de udgifter, han selv betaler for køretøjet, som fradragsberettigede omkostninger, herunder også udgifter til privat kørsel. Dette er specielt interessant for ansatte uden fast arbejdssted, som for eksempel salgsrepræsentanter, håndværkere eller konsulentert.
Medarbejdere der bor i Danmark og dagligt kører på arbejde i Tyskland til arbejde med tysk socialforsikringspligt, kan få en tysk firmabil uden om de høje danske bilafgifter. Der dog ikke er mulighed for fradrag for kørsel mellem bopæl og arbejdsplads. Disse udgifter er omfattet af kilometersatsen (Kilometerpauschale).

 

Benjamin J. Feindt

Steuerberater, Partner


Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere