Hvis man bor i udlandet og arbejder i Tyskland, skal man som oftest betale skat i Tyskland af sin tyske indkomst. Hvis man har indkomst fra ikke selvstændigt arbejde (f.eks. som ansat hos en tysk arbejdsgiver) bliver der automatisk trukket indkomstskat. Hvis man har andre indtægter som f.eks. fra egen virksomhed eller udlejning af fast ejendom i Tyskland, skal man aflevere en tysk selvangivelse.
Mindre skat ved ubegrænset skattepligt
Der er dog (mange) situationer, hvor en ubegrænset tysk skattepligt kan spare skattekroner. Begrænset skattepligtige kan søge om ubegrænset skattepligt, hvis
- 90% af de samlede indtægter tjenes i Tyskland eller
- de udenlandske indtægter er mindre end det gældende grundfradrag.
Hvis et af disse krav er opfyldt, er der mulighed for at trække flere udgifter fra end ved begrænset skattepligt. Her kan f.eks. nævnes forsikringsbidrag, børnepasning og håndværkerydelser. Ulempen er dog, at de udenlandske indtægter skal angives i den tyske selvangivelse for at beregne skattesatsen.
Det kan kun betale sig at sænke den tyske skat, hvis man ikke kommer til at betale mere i skat end i bopælslandet.
Vi hjælper dig med din tyske og danske selvangivelse, så du kan udnytte de fordelagtige muligheder i den internationale beskatning på begge sider af grænsen.
Flytning fra Danmark til Tyskland
I året for flytningen skal man som regel aflevere en selvangivelse på begge sider af grænsen. Det kan derfor betale sig at få rådgivning fra en revisor inden flytningen.
Godt for forældre
Ved ubeskrænket tysk skattepligt har man – også som dansker – ofte krav på tyske børnepenge. Dette er attraktivt, særligt hvis man har studerende børn.
tyskrevision | TR Steuerberater, 02.06.2016
Kontakt: Dipl.-Finanzwirt Roman Guscharzek, Steuerberater, Mail: tax@tyskrevision.com