Fradrag i indkomst før skat kan blive dyrt for begrænset skattepligtige i Tyskland

Hvis man bor i udlandet og arbejder i Tyskland, er man som oftest begrænset skattepligtig i Tyskland. Indkomstskatten trækkes direkte hos arbejdsgiveren og afleveringen af en tysk selvangivelse er normalt frivillig.

Men ofte har man også omkostninger forbundet med arbejdet som f.eks. kørsel til og fra arbejde, tjenesterejser, arbejdsredskaber eller videreuddannelse. Der kan skattemæssigt tages hensyn til disse omkostninger, hvis man afleverer en tysk selvangivelse, eller hvis man får et fradrag på skattekortet.

Bemærk: Et fradrag på skattekortet forpligter til aflevering af en tysk selvangivelse. Udenlandske indtægter bliver herved ikke direkte skattepligtige, men forhøjer den tyske skattesats (progressionsforbehold). Selv om man har mange udgifter, kan de udenlandske indtægter muligvis føre til en efterbetaling af tysk indkomstskat.

Hvis man ikke har fået et fradrag registreret på skattekortet, kan man selv bestemme, om man vil aflevere en selvangivelse. Hvis man forventer at skulle efterbetale skat, undlader man at aflevere selvangivelse.

For at undgå en mulig efterbetaling kan det specielt i det år, hvor man påbegynder arbejdet i Tyskland, være en god idé ikke at registrere et fradrag på skattekortet. Udarbejdelsen af selvangivelsen viser, om en begrænset skattepligt kan betale sig på trods af udenlandske indtægter.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 02.06.2016

Kontakt: Dipl.-Finanzwirt Roman Guscharzek, Steuerberater, Mail: tax@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke, Naja og Thekla! 🎉 Vi er stolte og glade for, at vores to elever Naja og Thekla i denne uge bestod deres afsluttende eksamen som skattemedarbejdere med bravour efter tre års uddannelse! 🥳 Jeres hårde arbejde og engagement har båret frugt, og vi er meget glade...

læs mere
Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Ved dette års arrangement ”Wirtschaftstag” i Berlin har Wirtschaftsrat der CDU e.V. udtegnet sektionen Slesvig-Flensborg for sit engagement for et bedre økonomisk samarbejde mellem Tyskland og Danmark. tyskrevision-partner Benjamin Feindt Benjamin Feindt modtog prisen...

læs mere
Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere