Fradrag i indkomst før skat kan blive dyrt for begrænset skattepligtige i Tyskland

Hvis man bor i udlandet og arbejder i Tyskland, er man som oftest begrænset skattepligtig i Tyskland. Indkomstskatten trækkes direkte hos arbejdsgiveren og afleveringen af en tysk selvangivelse er normalt frivillig.

Men ofte har man også omkostninger forbundet med arbejdet som f.eks. kørsel til og fra arbejde, tjenesterejser, arbejdsredskaber eller videreuddannelse. Der kan skattemæssigt tages hensyn til disse omkostninger, hvis man afleverer en tysk selvangivelse, eller hvis man får et fradrag på skattekortet.

Bemærk: Et fradrag på skattekortet forpligter til aflevering af en tysk selvangivelse. Udenlandske indtægter bliver herved ikke direkte skattepligtige, men forhøjer den tyske skattesats (progressionsforbehold). Selv om man har mange udgifter, kan de udenlandske indtægter muligvis føre til en efterbetaling af tysk indkomstskat.

Hvis man ikke har fået et fradrag registreret på skattekortet, kan man selv bestemme, om man vil aflevere en selvangivelse. Hvis man forventer at skulle efterbetale skat, undlader man at aflevere selvangivelse.

For at undgå en mulig efterbetaling kan det specielt i det år, hvor man påbegynder arbejdet i Tyskland, være en god idé ikke at registrere et fradrag på skattekortet. Udarbejdelsen af selvangivelsen viser, om en begrænset skattepligt kan betale sig på trods af udenlandske indtægter.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 02.06.2016

Kontakt: Dipl.-Finanzwirt Roman Guscharzek, Steuerberater, Mail: rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere