EEG 2016 – den nye tyske energilov og skat ved tyske investeringer

Tirsdag, den 21. juni 2016 havde tyskrevision inviteret til informationsmøde om skat og lov ved investering i vedvarende energi i Tyskland.

Dr. Axel Röpke, tysk advokat og partner i advokatfirmaet SAGAWE & KLAGES i Hamborg samt næstformand i Bundesverband Windenergie e.V. informerede deltagerne om EEG 2016 – den nye tyske lov om vedvarende energi. I 2017 ændres rammerne for opstillingen af møller og solcelleanlæg i Tyskland og der vil komme en del nye regler, som vil have indflydelse på projekter indenfor vedvarende energi. Bl.a. vil tariferne fremover kun opnåes ved hammerslag under flere auktioner per år. Deltagerne hørte om, hvad der konkret er planlagt og der var mulighed for at finde ud af, om og hvordan reglerne vil komme til at påvirke gamle eller nye mølleprojekter.

Skattemæssigt skal man som investor udover den nye EEG-lov også tage hensyn til, at flere og flere vindmølleselskaber p.g.a. den udløbende afskrivning og færre investeringsomkostninger har et skattemæssigt overskud i Tyskland. Christian Kuth, Steuerberater & partner og Birte Kütemann, Steuerberater (begge tyskrevision) informerede om forskellige skattemæssige emner som f.eks. typiske strukturer i tyske vindmølleselskaber, overskud, repowering, omdannelser og andelssalg, share deal, asset deal og skattebetingelser.

Under foredragene var der mulighed for at stille spørgsmål til foredragsholderne og arrangementet afsluttede med en let anretning, hvor der var tid til uddybende spørgsmål og samtaler.

tyskrevision | TR Steuerberater, 22.06.2016

 

Kontaktpersoner:
Birte Kütemann, Steuerberater tyskrevision, Mail: bk@tyskrevision.com
Christian Kuth, Steuerberater & partner tyskrevision, Mail: ck@tyskrevision.com
Dr. Axel Röpke, Rechtsanwalt & partner, SAGAWE & KLAGES, Mail: abr@tyskret.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere