Dansk indkomst skal beregnes iht. tyske regler ved progressionsforbehold

I vores daglige arbejde oplever vi ofte, at udenlandsk indkomst bliver undervurderet i forbindelse med den tyske indkomstskat.

Hvis man

i løbet af skatteåret fraflytter Tyskland,

i løbet af skatteåret flytter til Tyskland eller

modtager løn parallelt i begge lande,

bliver den tyske skattesats beregnet ud fra den samlede indkomst i begge lande. Dette kan have store udvirkninger, også fordi allerede betalte skattebidrag ofte ikke gengiver den udenlandske indkomst korrekt.

Eksempel: Hvis man bor i Tyskland og har en årlig indkomst på 10.000 EUR ligger skattesatsen på 2,5% og man skal betale 250 EUR i skat. Hvis man derudover tjener 120.000 EUR i Danmark, skal de i Tyskland indtjente 10.000 EUR beskattes med ca. 37% og dermed skal der betales et beløb på 3.700 EUR i skat.

Den danske indkomst skal for at kunne opgøre den tyske skat beregnes efter de tyske skatteregler. Og det kræver næsten altid en særlig viden om skattesystemerne i begge lande, som f.eks. forskellene i beskatningen af privat pensionsopsparing, rejseomkostninger eller firmabil.

 

Benjamin J. Feindt

Steuerberater, Partner

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere