Hvad sker der, hvis du ikke har afleveret din tyske selvangivelse til tiden?

For tiden fremsender det tyske Finanzamt påmindelser om at aflevere den tyske selvangivelse for året 2016. Hvis du selv udfylder og indsender selvangivelsen til det tyske skattevæsen, burde dette være sket senest den 31.05.2017. Hvis du ikke har indsendt den endnu, vil du indenfor de næste dage modtage post. Af skrivelsen fremgår en frist, som du bør overholde.

 

Hvis du ikke overholder den angivne frist, har Finanzamt forskellige muligheder for at ”tvinge” dig til at indsende din selvangivelse:

Du risikerer enten at blive pålagt en tvangsbøde eller at Finanzamt skønner din selvangivelse. Dette skøn medfører ofte en betydelig efterbetaling, som normalt ikke opstår i den størrelsesordning, hvis du selv udfylder selvangivelsen og afleverer den rettidigt.

Hvis skatteerklæringen afleveres for sent, har Finanzamt også mulighed for at fastsætte et tillæg. Dette må dog ikke overstige 10% af den fastsatte skat.

Dette kan undgås, hvis man får en tysk revisor til at udarbejde og indlevere den tyske selvangivelse. For revisorer gælder en fristforlængelse til og med den 31. december i efterfølgende år.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 11.08.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungsverordnung- sådan et ord findes der kun i Tyskland Fra og med den 01.01.2020 er der ingen vej udenom. Fra den 01.01.2020 griber nu endeligt den tyske ”Kassensicherungsverordnung” som siger, at alle kassesystemer skal være certificeret såvidt, at en...

læs mere