Onlinehandel på tværs af den dansk-tyske grænse

Onlinehandel på tværs af grænser


Onlinehandel & E-commerce er fremtiden, men der er meget at tage højde for, når man driver e-handel henover grænsen til Tyskland. Danske virksomheder skal kende til skat, afgifter, momsregler, juridiske krav, betalingsformer og returnering af varer. Vi hjælper dig og din forretning med vores viden om skat, moms, afgifter og etablering af tysk virksomhed eller tysk lager.


Onlinehandel – bogføring, moms og skat

Du vil erobre det tyske marked med din egen onlineshop? Du bruger Amazon, Ebay & Co. som salgsplatform til tyske privatkunder? Så har du højst sandsynligt et gængst system, som gør det muligt at administrere og eksportere data.

Som regel kan vi indlæse dine filer i vores system via interface. Du investerer i en data-analyse og interfaceprogrammering og fremover sparer du tid og penge med hensyn til finansbogholderiet uden at give afkald på den tryghed det giver at have en tysk revisor. Jo flere varer du sælger og forsender, desto mere mening giver dette skridt. Vi kommunikerer med dig eller din it-virksomhed på dansk, engelsk eller tysk og samarbejder med din bogføringsafdeling og din danske revisor.

Derudover kan vi importere data fra din bankkonto (for tiden er det en forudsættelse, at du har en konto hos en tysk bank) og automatisk bogføre de indgående fakturaer i det tyske ZUGFeRD-format (Zentraler User Guide des Forums elektronische Rechnung Deutschland). Vi bistår dig gerne, hvis du ikke ved, hvordan du laver en tysk ZUGFeRD-faktura.


Hvad kan vi gøre for dig?

Automatiseret import af relevante data fra dit online-system til vores finansbogholderi

Kommuniktion på dansk, tysk og engelsk

Bedømmelse af  momsmæssige konsekvenser, garanteret personligt og måned efter måned

Momsregistrering i Tyskland

Samarbejde med din danske revisor

Momsanmeldelser

Årsopgørelse for moms

Overvågning af leveringsgrænser

Vi sikrer, at de tyske regler om at føre og opbevare bøger, notater og bilag korrekt i elektronisk form samt at databeskyttelse bliver overholdt (GoBD = Grundsätze zur ordnungsmäßigen Führung und Aufbewahrung von Büchern, Aufzeichnungen und Unterlagen in elektronischer Form sowie zum Datenzugriff)

Vurdering af selskabs- og erhvervsskat og hvad det kan komme til at betyde med henblik på den formodede skærpelse af OECD´s modeloverenskomst (februar 2018)


Udnyt tysk moms på 19% fra starten

I Danmark, Finland og Norge ligger den regulære momssats på 25%, i Sverige på 24%. I Tyskland er den kun på 19% hhv. 7%. Så hvis man sælger sine varer fra Danmark til tyske privatkunder uden at vælge den tyske momssats, giver man afkald på en del af sin fortjeneste.

Vi fortæller dig, hvordan du kan anvende den lavere tyske momssats hos dine tyske kunder og vi tager os af  “papirarbejdet” for din virksomhed. Og alt efter din virksomheds formål, hjælper vi dig med at undgå eller begrunde nødvendigheden af selskabs- og erhvervsskat.


Pris

Registrerering af  din virksomhed i Tyskland til en fast pris.

Data-integration afregnes efter tidsforbrug.