Tysk kasseregnskab og skat del 2: Pengekasse uden elektronik

I 2016 og 2017 er der i Tyskland kommet mange nye regler om kasseregnskab og beskatning. Fra den 1.1.2018 kan du risikere en kassekontrol i Tyskland. De tyske skattemyndigheder kan uden varsel møde op i forretningen eller virksomheden og forlange at se kassen. Jo større din kontante omsætning er, jo mere er du tvunget til at beskæftige dig med emnet.

 

Kasseregnskab og skat del 2: Kasser uden elektronik – den “åbne pengekasse”

I mange punkter nemt og absolut tilladt efter år 2022: Den åbne pengekasse. Generelt er det nødvendigt at udarbejde en kasseopgørelse. Hvis man har et stort antal af små enkelte salg, skal de ikke dokumenteres enkeltvis. Der skal dog tælles dagligt og udarbejdes en kasseopgørelse. Det skal til enhver tid være muligt for en revisor uanmeldt at gennemføre et kasseeftersyn, hvor den teoretiske beholding kan sammenlignes med den faktiske beholdning.

For at udarbejde en kasseopgørelse

skal den samlede kontantbeholdning tælles – også i pengeskab, i portokassen, i tjenerpung og lignende,

skal kassebeholdningen om aftenen regnskabsmæssigt tillægges dagens udgifter og udbetalinger og fratrækkes morgenens kassebeholdning og dagens indbetalinger. Således udregnes dagens indtægter,

er en skabelon til kasseopgørelse en hjælp, men ikke et lovkrav. Hvis kasseopgørelsen udarbejdes, skal den opbevares i 10 år.

Hvis kasseopgørelsen udarbejdes med Excel eller Word, skal den printes hver dag og underskrives.

Også for denne kasse gælder: Ingen kassebevægelse uden bilag.

Du er velkommen til at få tilsendt en skabelon til kasseopgørelsen som word-fil. Send en mail til info(at)tyskrevision.com.

 

Kassebøger udarbejdet i Excel eller Word godtages generelt ikke. Undtagelse: Hvis du bruger Excel som ”skrivemaskine” og

udprinter filen,

foretager en fortløbende numerering,

underskriver med dato,

og dagen efter overskriver den samme Excel-skabelon med nye tal

vil det tyske skattevæsen som regel acceptere brugen af Excel, fordi det trykte papir overtager bilagsfunktionen (RZ. 120 GoBD-Erlass v. 14.11.2014).

 

Du er velkommen til at få tilsendt vores brochure “Tysk kasseregnskab og skat”, som indeholder forskellige skabeloner, som måske gør det lidt nemmere for dig at håndtere de nye regler og som muligvis kan være med til at mindske skatterisici. Skabelonerne er et rent hjælpemiddel til at danne et overblik, men selvfølgelig erstatter de ikke den lovmæssige vurdering af sagens forhold.

Du er også kan også få tilsendt skabelonerne som Word-fil. Send en mail til info(at)tyskrevision.com

Skabelon 1: Elektronische Kassen: Checkliste zur GoBD-Erfüllung (elektronisk kasse: checkliste GoBD)

Skabelon 2: Alle Kassen: Musterzählprotokoll (alle kasser: skabelon kasseopgørelse)

Skabelon 3: Offene Ladenkassen: Beispiel Kassenbericht (åben pengekasse, eksempel kasseopgørelse)

Skabelon 4: Elektronische Kassen: Musterprotokoll über Einsatzorte und -zeiträume (elektroniske kasser: eksempel på protokollering af anvendelsessted og -tidsrum)

Skabelon 5: Offene Ladenkassen: Kassenbuch-Beispiel (åbne pengekasser: eksempel på kassebog)

 

tyskrevision | TR Steuerberater, den 18.06.2018

Benjamin J. Feindt, Steuerberater & Partner, mail: bjf(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder