Tyske partier vil afskaffe "Abgeltungsteuer" efter tysk forbundsdagsvalg

Tyske partier vil afskaffe “Abgeltungsteuer” efter tysk forbundsdagsvalg

12/09/2017
|

I juli 2017 har de tyske partier CDU og CSU fremlagt deres regeringsprogram for forbunddagsvalget i september 2017. Programmet er meget forskelligt fra socialdemokraternes valgprogram , men partierne har også noget tilfælles.

Både SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands)  og CDU (Christlich Demokratische Union Deutschlands) vil afskaffe den i 2009 indførte kildeskat på renter og kapitaludbytte (Abgeltungsteuer = 25% + solidaritetstillæg) og fremover beskatte med den normale tarifmæssige sats (som før 2009).

Hvordan den nye beskatning kommer til at se ud, vides endnu ikke. Det er ikke kendt, om kapitaludbytte og renter vil blive beskattet i fuldt omfang eller om indtægterme vil blive vil blive omfattet af delindtægtsbeskatningen, som det var før 2009.

For tiden finder delindtægtsprocessen anvendelse ved driftsmæssigt udbytte, hvilket betyder at kun 60% af udbyttet bliver beskattet.

Det må afventes, hvordan partierne udarbejder de nye regler, men det lader til, at der vil være væsentlige forandringer.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 12.09.2017

Kontakt: Benjamin J. Feindt,tysk revisor & Partner, mail: bjf@tyskrevision.com