Tyske partier vil afskaffe “Abgeltungsteuer” efter tysk forbundsdagsvalg

I juli 2017 har de tyske partier CDU og CSU fremlagt deres regeringsprogrammer for forbunddagsvalget i september 2017. Programmerne er meget forskellige, men partierne har også noget tilfælles.

Både SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands)  og CDU (Christlich Demokratische Union Deutschlands) vil afskaffe den i 2009 indførte kildeskat på renter og kapitaludbytte (Abgeltungsteuer = 25% + solidaritetstillæg) og fremover beskatte med den normale tarifmæssige sats (som før 2009).

Hvordan den nye beskatning kommer til at se ud, vides endnu ikke. Det er ikke kendt, om kapitaludbytte og renter vil blive beskattet i fuldt omfang eller om indtægterme vil blive vil blive omfattet af delindtægtsbeskatningen, som det var før 2009.

For tiden finder delindtægtsprocessen anvendelse ved driftsmæssigt udbytte, hvilket betyder at kun 60% af udbyttet bliver beskattet.

Det må afventes, hvordan partierne udarbejder de nye regler, men det lader til, at der vil være væsentlige forandringer.

 

tyskrevision | TR Steuerberater i september 2017

Kontakt: Benjamin J. Feindt,tysk revisor & Partner, mail: bjf@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungsverordnung- sådan et ord findes der kun i Tyskland Fra og med den 01.01.2020 er der ingen vej udenom. Fra den 01.01.2020 griber nu endeligt den tyske ”Kassensicherungsverordnung” som siger, at alle kassesystemer skal være certificeret såvidt, at en...

læs mere