02.12.2014
Fradrag for udgifter til første uddannelse i Tyskland – OBS frist den 31.12.2014

Den tyske Bundesfinanzhof har uden varsel genoplivet striden mellem domstolene og finansforvaltningen om fradrag for studieudgifter og meddeler, at det er i strid med forfatningen, at nægte borgeren et skattefradrag. Forfatningsdomstolen i Tyskland (Bundesverfassungsgericht) skal nu træffe en endelig afgørelse.

På nuværende tidspunkt er der en skattelempelse for udgifterne til den første uddannelse, hvis der samtidigt foreligger indtægter. Som regel har de studerende ikke nogen gavn af dette.

Men hvis den tyske forfatningsdomstol følger Bundesfinanzhof, kan studerende nå at angive de fradragsberettigede omkostninger i alle ikke endeligt afgjorte skatteerklæringer. Tab kan således forstørres og mindske skattelasten i det første år på arbejdsmarkedet. Hvis en studerende kan opsummere 4.000 EUR fradragsberettigede omkostninger årligt igennem fire år og tjener 30.000 EUR i det første arbejdsår, kan dette mindske skattelasten og der skal kun betales ca. 1.000 EUR i stedet for ca. 4.000 EUR i skat. Man kan indtil den 31.12.2014 endnu nå at indgive skatteerklæringerne tilbage til år 2010. Det gælder også for danske studerende i Tyskland.

Benjamin J. Feindt

Steuerberater

 

 

Relaterede nyheder

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Sikke en weekend! En fredag i september, meget tidligt om morgenen, tog hele tyskrevision-teamet til Amsterdam for at deltage i årets firmaudflugt.  Efter en lang, men morsom bustur ankom vi om aftenen til vores fine hotel nær lufthavnen i Amsterdam og fyldte vores...

læs mere
Vi siger tak for 28 år sammen!

Vi siger tak for 28 år sammen!

I dag vil vi gerne dele en særlig begivenhed med jer, som har rørt os alle i virksomheden. Efter stolte 28 år i virksomheden gik vores Mariann i sidste måned på sin velfortjente pension. Mariann var ikke kun en fremragende medarbejder, men også en vidunderlig kollega...

læs mere