12.12.2014
Skattemæssig juleviden for virksomheder

Hvem, der som virksomhed vil glæde forretningspartnere eller medarbejdere i julen, skal overholde nogle skattemæssige regler. Statskassen forærer intet og reglerne er om noget snarere blevet skærpede.

  • Gaver med en værdi på op til 10 EUR pr. stk. og pr. modtager gælder som mindre reklameartikler. Du har intet problem med den skattemæssige fradragsret.
  •  Gaver til medarbejdere i en personlig anledning (bryllup ja, jul nej) med en værdi på op til 40 EUR er skattefrie; fuldt fradragsberettigede for dig som arbejdsgiver og ikke skattepligtige for dine medarbejdere.
  •  Gaver til medarbejdere i forbindelse med en julefest, er skattefrie ved en værdi på op til max. 40 EUR, hvis omkostningerne for festen samt gaven tilsammen ikke overstiger 110 EUR pr. medarbejder og gaven bliver givet i forbindelse med julefesten.
  •  Gaver til forretningspartnere op til 35 EUR er fradragsberettigede som driftsudgifter. Bare 1 cent derudover og fradraget bortfalder. Hvis forretningspartneren ikke skal beskattes af gaven, skal giveren betale en engangsskat på 30%.

Pengegaver er aldrig omfattede af frigrænserne. For ’julepenge’ findes der for øvrigt ingen skattelettelser – disse pålægges efter de gængse regler for lønskat og socialafgifter.

Benjamin Feindt

Steuerberater

Relaterede nyheder

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Anden pinsedag tog vores løbehold til Aabenraa for at deltage i årets Royal Run. Landet over var i år i alt mere end 93.000 personer tilmeldt løbet, heraf ca. 15.000 alene tilmeldt til deltagelse i Aabenraa. 🏃🏼🏃🏽 Under en skyfri himmel og med strålende solskin vovede...

læs mere
Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Et talstærkt team har brug for omfangsrig plads for at kunne arbejde på en fornuftig måde. Og da pladsen bliver stadig mere trang på grund af det stigende antal medarbejdere (vi har nu knap 60 ansatte), er vi glade for, at grundstenen til den mellemliggende bygning...

læs mere
Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

I sidste uge havde vi igen en lejlighed til at fejre. Kim, vores højt værdsatte mangeårige medarbejder og nyuddannet revisor i første forsøg, blev udnævnt til administrerende partner i tyskrevision med virkning fra begyndelsen af 2024. Dette øger antallet af vores...

læs mere