13.08.2014
Homo Germanicus, hans holdninger til livet og en smule ”Ordnung muss sein”

I bogen ”Homo Germanicus – En bog om ”tyskerne” fortæller Thorsten Manewald på humoristisk vis, hvordan tyskeren fungerer og tænker.

De bedste ideer opstår ofte i hverdagen og forfatteren har i det daglige arbejdsliv meget med udenlandske virksomheder og specielt danske virksomheder at gøre Disse danske virksomheder har én fælles interesse: At etablere sig i Tyskland. Og meget ofte siges: Vi tror, at vi godt kunne blivee mere succesrige, hvis vi blot kunne forstå, hvordan EN TYSKER „fungerer“. Men der findes ikke DEN ENE TYSKER. Med over 80 millioner mennesker, som har de mest differentierende baggrunde, udviklinger og påvirkninger, er det næppe overraskende, at der findes mange FORSKELLIGE TYPER TYSKERE. Denne lille bog er et resultat af livets historier og fortæller om „tyskeren“, hans måde at omgåes med forretningspartnere, hans holdninger til værdier og til livet. Ved denne lejlighed lærer læseren, at tyskeren altid tager alt meget alvorligt og nøjagtigt – ”Ordnung muss sein!”. Det anbefales dog, at man lægger alvoren på hylden, inden man går igang med at læse bogen og at man bruger vejledningen til at omgåes ”tyskeren” med et glimt i øjet.

Bogen er blevet oversat fra tysk til dansk for at gøre det muligt at forstå, hvordan Homo Germanicus er og for at give en kort oversigt til de danskere, der ønsker at beskæftige sig med Homo Germanicus uden nødvendigvis at have brug for en ordbog – det vil sige bogen er uden ”fag-germansk”. Konklusionen er, at tysk ikke lige er tysk. Det giver egentlig sig selv, men her kommer det på skrift , sort på hvidt.

Bogens forfatter, Thorsten Manewald, er Steuerberater (tysk autoriseret revisor) og en af partnerne i tyskrevision/TR Steuerberater – www.tyskrevision.com . Virksomheden har mangeårig erfaring indenfor grænseoverskridende rådgivning og finder en løsning på enhver etablering i Tyskland. Alle medarbejdere i tyskrevision taler dansk, kender strukturerne på tværs af den dansk-tyske grænse og deler deres specialviden og erfaring gerne med deres store og små kunder fra alle brancher.

 

Thorsten Manewald

Steuerberater

Relaterede nyheder

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Tyskrevision on tour i Amsterdam

Sikke en weekend! En fredag i september, meget tidligt om morgenen, tog hele tyskrevision-teamet til Amsterdam for at deltage i årets firmaudflugt.  Efter en lang, men morsom bustur ankom vi om aftenen til vores fine hotel nær lufthavnen i Amsterdam og fyldte vores...

læs mere
Vi siger tak for 28 år sammen!

Vi siger tak for 28 år sammen!

I dag vil vi gerne dele en særlig begivenhed med jer, som har rørt os alle i virksomheden. Efter stolte 28 år i virksomheden gik vores Mariann i sidste måned på sin velfortjente pension. Mariann var ikke kun en fremragende medarbejder, men også en vidunderlig kollega...

læs mere