21.08.2014
Bliv fritaget for udbytteskat i Tyskland

Hvis du driver et tysk kapitalselskab; er der mulighed for at blive fritaget for udbytteskat ved at anmode om en fritagelsesattest hos de tyske skattemyndigheder (Freistellungsbescheinigung).

Udlodninger imellem kapitalselskaber er som regel skattefri og det betyder, at et tysk kapitalselskab (f. eks. et GmbH) kan udlodde pengene til et dansk kapitalselskab (f. eks. et dansk ApS) som andelsejer uden skat. Den ”normale” fremgangsmåde er, at de tyske skattemyndigheder i første omgang indeholder udbytteskat på ca. 26% og derefter kan man anmode om tilbagebetaling af beløbet hos det tyske Bundeszentralamt für Steuern (BZSt). Ulempen ved denne fremgangsmåde er, at man ofte skal vente længe på erstatningen.

Denne ulempe kan ifølge Christian Kuth fra tyskrevision i Flensborg forhindres, hvis man anmoder om en såkaldt fritagelsesattest (”Freistellungsbescheinigung”) før udlodningen. Ansøgningen skal sendes til ”Bundeszentralamt für Steuern” og muligvis skal der udfyldes et spørgeskema.

Med denne fritagelsesattest kan man udlodde uden at betale udbytteskat, og det bliver ikke nødvendigt at søge om tilbagebetaling, hvilket er forbundet med en likviditetsfordel. Fritagelsesattesten gælder for alle udlodninger indenfor et tidsrum på imellem 1 og 3 år efter ansøgning.

En yderligere fordel er, at fritagelsesattesten også omfatter såkaldte ”maskerede udbytter”, som muligvis ”automatisk” kan dukke op ved en skatterevision, uden at man har truffet en beslutning om at udlodde. Det kan anbefales at vente med udlodningen indtil man har fået en fritagelsesattest.

 

Christian Kuth

Steuerberater

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungsverordnung- sådan et ord findes der kun i Tyskland Fra og med den 01.01.2020 er der ingen vej udenom. Fra den 01.01.2020 griber nu endeligt den tyske ”Kassensicherungsverordnung” som siger, at alle kassesystemer skal være certificeret såvidt, at en...

læs mere