28.07.2014
Særlig momsrevision koster virksomheder i Tyskland gennemsnitligt ca. 20.000 EUR

Post fra det tyske skattevæsen? Forhåbentlig ikke en opfordring til en særlig momsrevision. Det kan blive dyrt for de kontrollerede virksomheder i Tyskland. Ved 90.000 særrevisioner tjente den tyske stat 1,79 Mdr. Euro i merindtægt. Dermed er en særrevision en god investering for den tyske stat, men en dyr kop te for de kontrollerede virksomheder. 

Reglerne for moms ændrer sig hurtigt, og er meget detaljerede i Tyskland og i resten af verdenen. Derudover er der især ved moms en række formelle forudsætninger, som er afgørende. Mangler der for eksempel dokumentation for leveringer eller andre formalia på fakturaen, kan det have til følge, at købsmomsen ikke er fradragsberettiget eller at et momskrav bliver forældet.

De, der ikke følger disse betingelser nøjagtigt, løber fare for at efterbetale moms. I gennemsnit betalte virksomhederne efter en særlig momsrevision i 2013 således ca. 20.000 Euro.

Benjamin Feindt

Steuerberater

Relaterede nyheder

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Hvilken fantastisk onsdag morgen! ❄️🎄 Onsdag samledes vi som et hold til en særlig morgenmadspause i strålende vintervejr! 🌟 I vores festligt dekorerede pauserum opvarmede vi os med varm frugtpunch og æblepunch. Dertil var der honningkage og brunkager, som virkelig...

læs mere
Klassimo: Klassik i mozartsalen

Klassimo: Klassik i mozartsalen

  Liszt, Schubert og lidt Chopin - en strålende Nicole Rudi præsenterede sig selv i topform for et begejstret publikum i Logenhaus i Flensborg i lørdags. Pianisten introducerede selv de grundlæggende teoretiske aspekter af værkerne på forhånd, og publikum oplevede en...

læs mere