Arbejde hjemmefra uden et arbejdsværelse, snart fradragsberettiget?

De tyske finansministre i Hessen og Bayern ønsker at udvide muligheden for at trække hjemmekontorarbejde fra (24.09.2020).

På grund af coronapandemien måtte mange ansatte arbejde hjemmefra. Dette eliminerer også mange omkostninger ved kørsel til arbejde, som ofte udgør en stor del af fradragsberettigede omkostninger i forbindelse med selvangivelsen.

Et arbejdsværelse er i princippet også fradragsberettiget, men dette er kun muligt, hvis værelset er et separat og aflåst rum, som også er indrettet som et kontor, og en arbejdsplads hos arbejdsgiveren heller ikke er tilgængelig.

Det er ikke muligt for alle, at kunne fratrække et arbejdsværelse, fordi der ofte ikke er et separat aflåst rum til rådighed.

Ministrene vil nu tillade sådanne medarbejdere et skattefradrag for ”Home-Office” dage. Til dette formål skal det være muligt med et skattefradrag på 5 EUR for hver dag, der bliver arbejdet hjemmefra, maximalt dog 600 EUR om året.

Hvor der nøjagtigt arbejdes derhjemme (arbejdsværelse, stuehjørne, køkkenbord, osv.) skal udelades fuldstændigt.

Når der arbejdes i arbejdsværelset, skal der være ret til at vælge; ny fast sats eller nøjagtig beregning ved hjælp af den gamle metode.

Kun fremtiden vil kunne afgøre, om dette initiativ vil blive gennemført.

Ved yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere