Arbejde hjemmefra uden et arbejdsværelse, snart fradragsberettiget?

De tyske finansministre i Hessen og Bayern ønsker at udvide muligheden for at trække hjemmekontorarbejde fra (24.09.2020).

På grund af coronapandemien måtte mange ansatte arbejde hjemmefra. Dette eliminerer også mange omkostninger ved kørsel til arbejde, som ofte udgør en stor del af fradragsberettigede omkostninger i forbindelse med selvangivelsen.

Et arbejdsværelse er i princippet også fradragsberettiget, men dette er kun muligt, hvis værelset er et separat og aflåst rum, som også er indrettet som et kontor, og en arbejdsplads hos arbejdsgiveren heller ikke er tilgængelig.

Det er ikke muligt for alle, at kunne fratrække et arbejdsværelse, fordi der ofte ikke er et separat aflåst rum til rådighed.

Ministrene vil nu tillade sådanne medarbejdere et skattefradrag for ”Home-Office” dage. Til dette formål skal det være muligt med et skattefradrag på 5 EUR for hver dag, der bliver arbejdet hjemmefra, maximalt dog 600 EUR om året.

Hvor der nøjagtigt arbejdes derhjemme (arbejdsværelse, stuehjørne, køkkenbord, osv.) skal udelades fuldstændigt.

Når der arbejdes i arbejdsværelset, skal der være ret til at vælge; ny fast sats eller nøjagtig beregning ved hjælp af den gamle metode.

Kun fremtiden vil kunne afgøre, om dette initiativ vil blive gennemført.

Ved yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder