Lejeportaler set med de tyske skattemyndigheders øjne

Den 02. september 2020 meddelte Hamburgs skattemyndigheder, at de, som er en del af en gruppeanmodning, blev forpligtet til at oplyse den tyske skatteforvaltning om alle skatterelevante data af et internationalt aktivt mæglerportal til udlejning.

Præcis hvilket portal der er berørt, blev ikke nævnt. De største mæglingsportaler, som for eksempel kunne undersøges, er Airbnb, Wimdu eller 9flats.com.

De fremsendte data skal give de ansvarlige skattemyndigheder mulighed for at kontrollere, om den modtagne indkomst er indkluderet i de tidligere selvangivelser.

Overskuddet fra denne leje er altid underlagt indkomstskatten.

Indtægten er altid skattepligtig, hvis den respektive lejeejendom er i Tyskland. Dette betyder, at skattepligt opstår i Tyskland, selvom ejeren af ejendommen ikke bor i Tyskland.

På grund af det faktum, at de fleste tilbud kun er beregnet til korttidsleje, kan indtægterne også være underlagt moms. Dette er altid tilfældet, hvis indkomsten er over 22.000 EUR (indtil 2019 17.500 EUR).

Hvis der ud over den rene leje også tilbydes vigtige og usædvanlige specielle tjenester, eller lejen kræver en iværksætterorganisation, ville det ikke længere handle sig om lejeindtægter.

Usædvanlige specielle tjenester kan for eksempel være:

  • – daglig rengøring af værelset
  • – morgenmadstilbud
  • – personalet står til rådighed til enhver tid

I disse tilfælde vil det snarere være forretningsmæssig indkomst, som derefter også vil være underlagt kommunal erhvervsskat.

Hvis du endnu ikke har angivet din lejeindkomst, skal du gøre det hurtigst muligt.

Ved yderligere spørgsmål, står vi gerne til rådighed.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere