Lejeportaler set med de tyske skattemyndigheders øjne

Lejeportaler og tyske skattemyndigheder

Lejeportaler set med de tyske skattemyndigheders øjne

13/11/2020
|

Den 02. september 2020 meddelte Hamburgs skattemyndigheder, at de, som er en del af en gruppeanmodning, blev forpligtet til at oplyse den tyske skatteforvaltning om alle skatterelevante data af et internationalt aktivt mæglerportal til udlejning.

Præcis hvilket portal der er berørt, blev ikke nævnt. De største mæglingsportaler, som for eksempel kunne undersøges, er Airbnb, Wimdu eller 9flats.com.

De fremsendte data skal give de ansvarlige skattemyndigheder mulighed for at kontrollere, om den modtagne indkomst er indkluderet i de tidligere selvangivelser.

Overskuddet fra denne leje er altid underlagt indkomstskatten.

Indtægten er altid skattepligtig, hvis den respektive lejeejendom er i Tyskland. Dette betyder, at skattepligt opstår i Tyskland, selvom ejeren af ejendommen ikke bor i Tyskland.

På grund af det faktum, at de fleste tilbud kun er beregnet til korttidsleje, kan indtægterne også være underlagt moms. Dette er altid tilfældet, hvis indkomsten er over 22.000 EUR (indtil 2019 17.500 EUR).

Hvis der ud over den rene leje også tilbydes vigtige og usædvanlige specielle tjenester, eller lejen kræver en iværksætterorganisation, ville det ikke længere handle sig om lejeindtægter.

Usædvanlige specielle tjenester kan for eksempel være:

  • – daglig rengøring af værelset
  • – morgenmadstilbud
  • – personalet står til rådighed til enhver tid

I disse tilfælde vil det snarere være forretningsmæssig indkomst, som derefter også vil være underlagt kommunal erhvervsskat.

Hvis du endnu ikke har angivet din lejeindkomst, skal du gøre det hurtigst muligt.

Ved yderligere spørgsmål, står vi gerne til rådighed.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com