Delegation fra den danske ambassade i Berlin deltager i en GmbH-stiftelse hos tyskrevision

Egentlig taler vi skatterådgivere aldrig om kunder. I sidste uge var det dog anderledes – Full House hos tyskrevision. Direktøren for Nordiq GmbH i. Gr., Peter Larsen, havde indvilliget i, at gæster kunne deltage i stiftelsesprocessen.

Derfor var tyskrevision en del af et besøg af den danske ambassade, som Industri- og Handelskammeret i Flensborg havde arrangeret i grænseregionen. Desuden deltog Arne Rüstemeier som kontorchef for samarbejdet Slesvig-Holsten/Danmark og Hauke Präger som formand for Wirtschaftsrat i Slesvig-Flensborg.

Hvorfor gør vi sådan noget? Et dansk ApS kan oprettes på mindre end en time – med alt, hvad der er behov for – digitaliseringen gør det muligt. Derfor er oprettelsen af et GmbH ofte en slags kulturchok for danskerne: Der skal sagsbehandles hos registerretten, SKAT, kommunen, Bundeszentralamt für Steuern og Transparenzregister, og mange procedurer er ikke automatiserede. Vi tror, at vi kan undgå mange snublesten med vores dansktalende netværk, så vores kunder ikke taber tid unødigt. Ikke desto mindre tager denne proces tid. Med dette stiftelses-eksempel ønsker vi at gøre sagsbehandlingstiderne lidt mere gennemskuelig, også overfor den tyske politik. Vi tror på, at Tyskland også kan blive hurtigere.

Mange tak til alle deltagere – det var sjovt – og vi ses snart!

tyskrevision Steuerberatungsgesellschaft GmbH & Co. KG

Besuch dänischer Botschaft in Handewitt
Vortrag über die tyskrevision gegenüber der Dänischen Botschaft in Handewitt

Relaterede nyheder