Den tyske regering vil øge midler til forskning og udvikling

Den tyske regering har besluttet at fremme og øge Tysklands forskning og udvikling, for at gøre landet til et innovativt forskningscentrum. Derfor har det tyske BMF (Bundesministerium der Finanzen) allerede offentliggjort et udkast for de midler som skal stilles til rådighed. Forøgelsen af de statslige midler til forskning og udvikling er planlagt med 15 millioner Euro for hver virksomhed eller organisation.

Nærmere sagt skal statens midler fordeles indenfor grundforskning, industriel forskning og eksperimentel forskning, i form af et direkte tilskud.

Støtteberettigede er ifølge udkastet fra BMF alle skattepligtige virksomheder i hele landet. Tilskuddet skal tilpasses personaludgifterne. Virksomhedens størrelse og omsætninger skal ikke spille en rolle i denne sammenhæng. Generelt vil tilskuddet være 25% af de pågældende udgifter, hvor det maksimale tilskud vil være fastlagt på 15 millioner Euro per virksomhed eller institution.

Tysklands beliggenhed i EU og landets størrelse er en økonomisk fordel, men alligevel er der ikke nogen grund til at glæde sig for tidligt. Planlægningen af disse tilskud er først lige begyndt, så de er ikke fastlagt. Det kræver lidt tålmodighed endnu, indtil midlerne bliver fastlagt indenfor den parlamentarisk lovgivningsprocedure.

Har du spørgsmål omkring dette emne, er du velkommen til at kontakte os hos tyskrevision.

Christian Kuth, tyskrevision
ck@tyskrevision.com

juni, 2019

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere