Enklere regler for tysk mindsteløn

I Tyskland skal der fra januar 2015 betales en mindsteløn på 8,50 EUR brutto per time. Det er den tyske told, der overvåger dette og flere brancher fik med henblik på sortarbejde (§2a SchwarzArbG) pålagt dokumentation. Arbejdstider og varighed af det det daglige arbejde skal indenfor en uge dokumenteres og opbevares i 2 år.

Fra den 1. august 2015 er der kommet enklere regler for tysk mindsteløn (MiLoG):

Grænseværdi
Hidtil skulle der laves dokumentation for enhver medarbejder,der regelmæssigt tjener op til 2.958 EUR brutto om måneden. Fra den 1. august 2015 skal der ikke længere foretages dokumentation, hvis en medarbejder i de sidste 12 måneder har tjent over 2.000 EUR brutto per måned.

Pårørende
Fra den 1. august 2015 skal der ikke længere skrives dokumentation om arbejdsgiverens pårørende, som arbejder i virksomheden. Specielt i små og mellemstore familieejede virksomheder sørger dette for mindre buerokrati.

Fortsat risiko: Ordregiverens hæftelse
Hvis en virksomhed har en aftale med en underleverandør, som ikke betaler mindsteløn til sine medarbejdere, hæfter ordregiveren for differencen inklusive manglende sociale bidrag. Her er der bl.a. fra det tyske revisorforbund (Deutscher Steuerberaterverband) en fordring om, at der kun kan være tale om hæftelse ved forsæt og grov uagtsomhed

Kersten Heinrichs

Steuerberater

Relaterede nyheder