Softwarefejl hos de tyske skattemyndigheder: Lønmodtagere betaler muligvis for meget i skat

Når tyske arbejdsgivere laver den månedlige lønafregning for deres medarbejdere, er de forpligtede til at bruge de data, de modtager fra skattemyndighederne via systemet ELStAM.

ELStAM har i september i nogle tilfælde angivet forkerte skatteklasse (skatteklasse IV i stedet for III) og det har for nogle lønmodtagere betydet, at de har betalt for meget i A-skat og derfor har fået mindre udbetalt. De ramte lønmodtagere skal nu selv formløst ansøge om at skifte skatteklasse for at rette op på skattemyndighedernes fejl.

Den gode nyhed er, at pengene ikke er væk. Arbejdstagere med skatteklasse III er altid forpligtede til at indlevere en skatteerklæring til det tyske Finanzamt og får senere den for meget betalte lønskat tilbage.

Benjamin J. Feindt

Steuerberater, Partner

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere