Etablering af et professionelt sekundær bolig fuldt fradragsberettigt

Ved større afstand mellem hjem og arbejdsplads, er medarbejderen ofte nødt til at leje en sekundær (ekstra) bolig. Udgifterne til denne arbejdsrelaterede ekstra bolig kan i princippet også fratrækkes skattemæssigt, da disse er forårsaget på grund af arbejdet. I denne forbindelse tales der også om en dobbelt husholdning.

De relevante fradragsberettigede omkostninger omfatter udover lejen og de løbende omkostninger, ligeledes omkostninger til en passende etablering af den ekstra bolig. Skattefradraget er dog ikke ubegrænset, så der kan kun foretages månedligt fradrag op til € 1.000,00.

Men om denne grænse kun gælder for de løbende omkostninger eller også for indretningsomkostninger til boligen har indtil nu været omstridt.

Bundesfinanzhof i Tyskland (BFH) har med afgørelsen af den 04.04.2019 (VI R 18/17) nu afgjort, at omkostningerne til en passende anskaffelse af startindretning ikke er medtaget i det månedlige maksimumsbeløb. Disse omkostninger er altså, så vidt de er rimelige, ubegrænset fradragsberettigt. BFH begrunder denne beslutning med, at grænsen på € 1.000,00 per måned kun gælder for brugen af boligen. (Brugen af) Møblerne ligestilles ikke med brugen af boligen.

Dette er en glædelig nyhed til skatteyderne!

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte os hos tyskrevision.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

august 2019

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere