Pas på med udenlandske konti – evalueringen begynder!

I årevis har Bundeszentralamt für Steuern i Tyskland modtaget data fra andre lande på indbyggernes udenlandske bankkonti.

Hidtil kunne disse data ikke evalueres, fordi tildelingen af de enkelte data til individuelle personer ikke var eller næsten var umulige. I begyndelsen af juli var den passende software endelig klar til at udføre denne opgave.

De enkelte data vil nu blive videresendt til de pågældende skattemyndigheder. De respektive skattemyndigheder vil sammenligne dataene med de tidligere inberettede selvangivelser og i tilfælde af uoverensstemmelser kontakte de pågældende skattepligtige.

Dem, der modtager et sådant brev, bør være opmærksomme på, at skattemyndigheden har dokumenter om udenlandsk kapital foreliggende, som sandsynligvis ikke var angivet i de tidligere selvangivelser.

Efter modtagelse af et sådant brev er det bedst at kontakte en revisor, fordi bestemmelsen af (udenlandske) indtægter skal ske i overensstemmelse med tysk lov. Under visse omstændigheder kan sådanne indtægter afvige væsentligt fra indtægter efter udenlandsk lov; der er især betydelige forskelle i beskatningen af fondsindkomster.

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte os hos tyskrevision.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

august 2019

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere