Etablering i Tyskland

Etablering i Tyskland


Det er nemt at komme i gang. Vi rådgiver dig på dansk fra idé til virksomhed.

Efter at have assisteret ved flere hundrede etableringer har vi samlet vores erfaring i en ”bekymringsfri startpakke”. Hos os får du al den viden og det know how du har brug for til at gennemføre etableringen af din virksomhed i Tyskland. Du får en fast pris og rådgivning indtil du selv kan drive din tyske virksomhed.

Book et uforpligtende møde med Christian Kuth på +49 4608 60 66 0 eller info@tyskrevision.com.


Få et tysk netværk fra starten

Det er ikke altid nemt at finde de rigtige samarbejdspartnere, når man tager det første skridt over grænsen til Tyskland. Som regel kender vi dine behov, før du selv gør det – fra de mange etableringer, vi allerede har assisteret ved. Vi har gode kontakter til banker, tyske notarer, advokater, marketing- og it-specialister, kontorhoteller, mæglere og forsikringer. De fleste af dem taler dansk og hvis du har interesse, koordinerer vi gerne møder med de relevante samarbejdspartnere. Det tager ikke mere end et par timer i vores lokaler og det giver dig en god basis for din opstart i Tyskland. Og hvis du har lyst, kan du blive en del af vores netværk.


Find den passende virksomhedstype

De fleste danske virksomheder med tyske ambitioner stifter et GmbH. Reglerne ligner de danske regler for et ApS. Et GmbH gør det meget nemmere for danskere i den daglige håndtering. Men det skal ikke nødvendigvis være et GmbH. Der er langt flere muligheder:

Handelsagent:

Den selvstændige handelsagent er tilknyttet til din virksomhed med en kontrakt. Betalingen er provisionsafhængig. Pas på med et camoufleret ansættelsesforhold (Scheinselbständigkeit). Vi yder assistance vedrørende korrekte fakturaer og ved problemer med de tyske myndigheder.

Egne medarbejdere:

Egne medarbejdere har en bedre tilknytning til din virksomhed. Som hovedregel gælder den tyske arbejdslovgivning. Vi hjælper dig med afregningen af løn. Læs mere.

Afdeling:

Du har et fast driftssted i Tyskland og er selvstændig eller har ansatte medarbejdere. Vi hjælper med registreringen, momsanmeldelsen, regnskabsudarbejdelse og skatteerklæringer.

Kapitalselskab:

I Tyskland kan det have store imagefordele at optræde med en tysk retsform. Et kapitalselskab kan etableres med et indskud fra og med 1 EUR (Unternehmergesellschaft = UG). Det bliver mere solidt med et GmbH med et indskud på 25.000 EUR. Vi overtager anmeldelse, bogføring, årsregnskab og skattedeklaration. De fleste tyske virksomheder er ikke revisionspligtige.

Personselskab:

Denne selskabsform er ligeledes anerkendt på det tyske marked. En begrænsning af hæftelse er mulig. Som regel er det en god mulighed ved investeringer i vedvarende energi, men kan også anvendes i andre konstellationer. Normalt er en hurtig stiftelse mulig.


Du har brug for et GmbH her og nu?

Vi kan ikke trylle. I Tyskland tager en stiftelse længere tid end i Danmark, men ofte kan vi finde en hurtig løsning for problemet – via såkaldte ”Vorratsgesellschaften” (færdigregistrerede selskaber), opkøb af ”tomme” retsformer eller lignende. Få mere at vide om mulighederne.


Fokus på dansk-tysk skattelovgivning

Det danske skattesystem er ikke nemt at overskue, og det er det tyske skattesystem heller ikke. Hvis de to systemer skal gå i samspænd, kan det blive indviklet. Vi har fokus på begge sider. Er der spørgsmål, taler vi direkte med din danske revisor eller med den statsautoriserede revisor, som er en del af vores team. Således finder vi altid den optimale skattemæssige løsning for din virksomhed, og dit grænseoverskridende engagement bliver ikke til et risiko for dig.

Vil du løbende blive informeret om det seneste nyt vedr. etablering i Tyskland og vores ydelser? På forsiden kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev.