Fra 2017 indberetter udenlandske myndigheder automatisk bankdata til skattemyndigheder

Personer med bankkonto på Caymanøerne har hidtil ikke behøvet at være bange for, at myndighederne i hjemlandet får noget at vide om kontoen i skattedomicilet. Men fra 2017 bliver oplysninger som bankkontosaldi indberettet til Tyskland fra udenlandske myndigheder – og omvendt. Også informationsudvekslingen med Danmark bliver optimeret.

Overenskomsten om automatisk udveksling af bankdata indebærer, at alle ”pengeinstituter” i de pågældende lande videresender oplysninger om deres udenlandske kunder til de ansvarlige skattemyndigheder i hjemlandet.

Videresendelsen af oplysninger foregår i flere skridt. Først overfører banken de afgørende oplysninger til skattemyndighederne i hjemlandet. Skattemyndigheden sender oplysningerne til det ansvarlige skattevæsen. Her bliver oplysningerne kontrolleret med henblik på, om mulige indtægter fra denne konto er blevet dokumenteret. Videresendte oplysninger er:

  • – Navn, adresse, fødselsdato og fødested på alle registreringspligtige personer
  • – Kontonummer,
  • – Årssaldi for pågældende bankkonti og
  • – krediteret kapitaludbytte, inklusive indløsningsbeløb og salgs-provenu

Første udveksling af bankdata sker i september 2017 for året 2016.

Blandt andet følgende lande har skrevet under på aftalen om automatisk udveksling af bankdata:

Bahamas, Barbados, Belgien, Danmark, Forenede Arabiske Emirater, Tyskland, Grenada, Holland, Irland, Island, Isle of Man, Liechtenstein, Luxembourg, Macao, Malta, Marshalløerne, Mauritius, Monaco, San Marino, Schweiz, Seychellerne, USA, Qatar, Østrig, Guernsey, Jersey, Bermuda, Jomfruøerne, Caymanøerne, Gibraltar, og mange flere.

Den automatiske indberetning øger presset på skattesnydere og det kan derfor anbefales, at efterberette kapitaludbytte fra udlandet. En selvanmeldelse er kun strafnedsættende, hvis skattevæsenet ikke har oplysninger om udbyttet forliggende. Dette betyder, at en selvanmeldelse ikke er strafnedsættende efter den automatiske indberetning.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 11.01.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere