Fra 2017 indberetter udenlandske myndigheder automatisk bankdata til skattemyndigheder

Personer med bankkonto på Caymanøerne har hidtil ikke behøvet at være bange for, at myndighederne i hjemlandet får noget at vide om kontoen i skattedomicilet. Men fra 2017 bliver oplysninger som bankkontosaldi indberettet til Tyskland fra udenlandske myndigheder – og omvendt. Også informationsudvekslingen med Danmark bliver optimeret.

Overenskomsten om automatisk udveksling af bankdata indebærer, at alle ”pengeinstituter” i de pågældende lande videresender oplysninger om deres udenlandske kunder til de ansvarlige skattemyndigheder i hjemlandet.

Videresendelsen af oplysninger foregår i flere skridt. Først overfører banken de afgørende oplysninger til skattemyndighederne i hjemlandet. Skattemyndigheden sender oplysningerne til det ansvarlige skattevæsen. Her bliver oplysningerne kontrolleret med henblik på, om mulige indtægter fra denne konto er blevet dokumenteret. Videresendte oplysninger er:

  • – Navn, adresse, fødselsdato og fødested på alle registreringspligtige personer
  • – Kontonummer,
  • – Årssaldi for pågældende bankkonti og
  • – krediteret kapitaludbytte, inklusive indløsningsbeløb og salgs-provenu

Første udveksling af bankdata sker i september 2017 for året 2016.

Blandt andet følgende lande har skrevet under på aftalen om automatisk udveksling af bankdata:

Bahamas, Barbados, Belgien, Danmark, Forenede Arabiske Emirater, Tyskland, Grenada, Holland, Irland, Island, Isle of Man, Liechtenstein, Luxembourg, Macao, Malta, Marshalløerne, Mauritius, Monaco, San Marino, Schweiz, Seychellerne, USA, Qatar, Østrig, Guernsey, Jersey, Bermuda, Jomfruøerne, Caymanøerne, Gibraltar, og mange flere.

Den automatiske indberetning øger presset på skattesnydere og det kan derfor anbefales, at efterberette kapitaludbytte fra udlandet. En selvanmeldelse er kun strafnedsættende, hvis skattevæsenet ikke har oplysninger om udbyttet forliggende. Dette betyder, at en selvanmeldelse ikke er strafnedsættende efter den automatiske indberetning.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 11.01.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungs- verordnung

Kassensicherungsverordnung- sådan et ord findes der kun i Tyskland Fra og med den 01.01.2020 er der ingen vej udenom. Fra den 01.01.2020 griber nu endeligt den tyske ”Kassensicherungsverordnung” som siger, at alle kassesystemer skal være certificeret såvidt, at en...

læs mere