Koalitionen forhøjer udbetalingen ifm. arbejdsfordelingsordningen (KUG)

Arbejdsfordelingsordningen (KUG: Kurzarbeitergeld) fandtes allerede før Corona gjorde indgreb i den tyske økonomi. Dog har netop denne støtte indenfor de seneste uger vundet af betydning for mange virksomheder og medarbejdere.

I  vores tidligere artikel Arbejdsfordelingsordning i Tyskland informede vi om forudsætningerne, som virksomhederne skal opfylde for at kunne ansøge om KUG hos ”Bundesagentur für Arbeit”. Desuden har vi i artiklen linket til alle vigtige vejledninger og formularer til temaet.

Den 23. april 2020 har den store koalition besluttet sig for en trin model. I henhold til denne skal der være følgende forhøjelser under arbejdsfordelingsordningen:

 • 1. – 3. måned: 60% – 67% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • 4. – 6. måned: 70% – 77% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • Fra den 7. måned: 80% – 87% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • Hermed tydeliggøres, at beløb størrelsen er afhængig af længden af perioden i hvilken arbejdstageren er under arbejdsfordelingsordningen.

  Opmærksomheden henledes stadig til, at de forskellige procent satser i de enkelte trin er afhængig af, om der er hjemmeboende børn i husholdningen. Desuden skal arbejdstagerens arbejdstid være blevet reduceret med mindst 50%.

  Skulle du have spørgsmål til arbejdsfordelingsordningen eller andre skattemæssige forholdsregler ifm. Corona, er du til en hver tid velkommen til at kontakte os. Vi står gerne til rådighed med yderligere informationer.

  Roman Guscharzek, tyskrevision
  rg@tyskrevision.com

  Relaterede nyheder

  Skattelettelser planlagt

  Skattelettelser planlagt

  I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

  læs mere
  Mere tid til selvangivelsen

  Mere tid til selvangivelsen

  Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

  læs mere
  Ny rekord for etablering i Tyskland

  Ny rekord for etablering i Tyskland

  I 2018 blev der sat en ny rekord, idet hele 2062 udenlandske virksomheder etablerede sig i Tyskland. Dette fremgår af en undersøgelse foretaget af Germany Trade & Invest. Undersøgelsen viser, at Tyskland stadig er et populært investeringsland for udenlandske...

  læs mere