Koalitionen forhøjer udbetalingen ifm. arbejdsfordelingsordningen (KUG)

Arbejdsfordelingsordningen (KUG: Kurzarbeitergeld) fandtes allerede før Corona gjorde indgreb i den tyske økonomi. Dog har netop denne støtte indenfor de seneste uger vundet af betydning for mange virksomheder og medarbejdere.

I  vores tidligere artikel Arbejdsfordelingsordning i Tyskland informede vi om forudsætningerne, som virksomhederne skal opfylde for at kunne ansøge om KUG hos ”Bundesagentur für Arbeit”. Desuden har vi i artiklen linket til alle vigtige vejledninger og formularer til temaet.

Den 23. april 2020 har den store koalition besluttet sig for en trin model. I henhold til denne skal der være følgende forhøjelser under arbejdsfordelingsordningen:

 • 1. – 3. måned: 60% – 67% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • 4. – 6. måned: 70% – 77% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • Fra den 7. måned: 80% – 87% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
 • Hermed tydeliggøres, at beløb størrelsen er afhængig af længden af perioden i hvilken arbejdstageren er under arbejdsfordelingsordningen.

  Opmærksomheden henledes stadig til, at de forskellige procent satser i de enkelte trin er afhængig af, om der er hjemmeboende børn i husholdningen. Desuden skal arbejdstagerens arbejdstid være blevet reduceret med mindst 50%.

  Skulle du have spørgsmål til arbejdsfordelingsordningen eller andre skattemæssige forholdsregler ifm. Corona, er du til en hver tid velkommen til at kontakte os. Vi står gerne til rådighed med yderligere informationer.

  Roman Guscharzek, tyskrevision
  rg@tyskrevision.com

  Relaterede nyheder

  Vores løbehold ved Royal Run 2023

  Vores løbehold ved Royal Run 2023

  Anden pinsedag tog vores løbehold til Aabenraa for at deltage i årets Royal Run. Landet over var i år i alt mere end 93.000 personer tilmeldt løbet, heraf ca. 15.000 alene tilmeldt til deltagelse i Aabenraa. 🏃🏼🏃🏽 Under en skyfri himmel og med strålende solskin vovede...

  læs mere
  Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

  Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

  Et talstærkt team har brug for omfangsrig plads for at kunne arbejde på en fornuftig måde. Og da pladsen bliver stadig mere trang på grund af det stigende antal medarbejdere (vi har nu knap 60 ansatte), er vi glade for, at grundstenen til den mellemliggende bygning...

  læs mere
  Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

  Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

  I sidste uge havde vi igen en lejlighed til at fejre. Kim, vores højt værdsatte mangeårige medarbejder og nyuddannet revisor i første forsøg, blev udnævnt til administrerende partner i tyskrevision med virkning fra begyndelsen af 2024. Dette øger antallet af vores...

  læs mere