Koalitionen forhøjer udbetalingen ifm. arbejdsfordelingsordningen (KUG)

Arbejdsfordelingsordningen (KUG: Kurzarbeitergeld) fandtes allerede før Corona gjorde indgreb i den tyske økonomi. Dog har netop denne støtte indenfor de seneste uger vundet af betydning for mange virksomheder og medarbejdere.

I  vores tidligere artikel Arbejdsfordelingsordning i Tyskland informede vi om forudsætningerne, som virksomhederne skal opfylde for at kunne ansøge om KUG hos ”Bundesagentur für Arbeit”. Desuden har vi i artiklen linket til alle vigtige vejledninger og formularer til temaet.

Den 23. april 2020 har den store koalition besluttet sig for en trin model. I henhold til denne skal der være følgende forhøjelser under arbejdsfordelingsordningen:

  • 1. – 3. måned: 60% – 67% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
  • 4. – 6. måned: 70% – 77% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren
  • Fra den 7. måned: 80% – 87% af netto lønnen udbetales til arbejdstageren

 

Hermed tydeliggøres, at beløb størrelsen er afhængig af længden af perioden i hvilken arbejdstageren er under arbejdsfordelingsordningen.

Opmærksomheden henledes stadig til, at de forskellige procent satser i de enkelte trin er afhængig af, om der er hjemmeboende børn i husholdningen. Desuden skal arbejdstagerens arbejdstid være blevet reduceret med mindst 50%.

Skulle du have spørgsmål til arbejdsfordelingsordningen eller andre skattemæssige forholdsregler ifm. Corona, er du til en hver tid velkommen til at kontakte os. Vi står gerne til rådighed med yderligere informationer.

Roman Guscharzek, tyskrevision
tax@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere