Arbejdsfordelingsordning i Tyskland

Arbejdsfordelingsordningen (tysk: Kurzarbeitergeld (KUG)) er sandsynligvis Tysklands vigtigste værktøj for arbejdsgivere, der er berørt af Corona. Hvis der simpelthen ikke længere er nok arbejde – for eksempel på grund af butikslukninger – kan medarbejdere arbejde mindre timer eller slet ikke. Det tyske ”Bundesagentur für Arbeit” overtager stort set de lønninger, som medarbejderen deraf ikke længere har mulighed for at tjene. Arbejdsgiveren er lettet – han behøver ikke at opsige medarbejderen og behøver ikke at betale for “tomgang” – og medarbejderen beholder sit job. Udbetalinger fra arbejdsfordelingsordningen udgør 60-67% af nettolønnen.

Arbejdsgiveren skal:
 • Aftale arbejdsfordelingsordning skriftligt med sine ansatte.
 • Anmelde ordningen (OBS!: kan anmeldes med tilbagevirkende kraft for 1. marts 2020, skal anmeldes senest d. 31. marts 2020!)
 • Beregne og udbetale lønnen i henhold til arbejdsfordelingsordningen. Udbetalingen sker sammen med lønafregningen.
 • Ansøg om tilbagebetaling af arbejdsfordelingsordning ved udgangen af måneden hos det tyske Bundesagentur für Arbeit.
 • Arbejdsdelingsforordningen er et nyt emne for mange arbejdsgivere. Derfor har vi samlet nogen nyttige blanketter sammen, der forhåbentlig vil hjælpe dig med at tackle emnet.

  Anmodning om Arbejdsfordelingsordning Anmelde Arbejdsfordelingsordning

  KUG Lønningsliste KUG beregning KUG tabel KUG lavtlønnede tabel

  KUG kontrakt medarbejder KUG brochure

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

  Roman Guscharzek, tyskrevision
  rg@tyskrevision.com

  Relaterede nyheder

  Tyskrevision on tour i Amsterdam

  Tyskrevision on tour i Amsterdam

  Sikke en weekend! En fredag i september, meget tidligt om morgenen, tog hele tyskrevision-teamet til Amsterdam for at deltage i årets firmaudflugt.  Efter en lang, men morsom bustur ankom vi om aftenen til vores fine hotel nær lufthavnen i Amsterdam og fyldte vores...

  læs mere
  Vi siger tak for 28 år sammen!

  Vi siger tak for 28 år sammen!

  I dag vil vi gerne dele en særlig begivenhed med jer, som har rørt os alle i virksomheden. Efter stolte 28 år i virksomheden gik vores Mariann i sidste måned på sin velfortjente pension. Mariann var ikke kun en fremragende medarbejder, men også en vidunderlig kollega...

  læs mere