Moms i Tyskland – Ændringer inden for EU-varehandel fra 01.01.2020

EU har i forbindelse med deres Quick Fixes ændret momssystemet. Disse ændringer på EU-plan er nu implementeret i den tyske lovgivning i henhold til den tyske ”Jahressteuergesetz” 2019. Ændringerne inkluderer blandt andet en skærpelse af kravene ved momsfri leverancer inden for EU.

De nye regler gælder allerede fra den 01.01.2020. Følgende ændringer skal overholdes fra den 01.01.2020:

– Køberen skal have et gyldigt momsnummer og skal oplyses til sælgeren.

– En korrekt indberetning til EU-salg uden moms er yderligere en forudsætning for momsfritagelse.

 

Vores anbefaling til sælgeren: En skattestyrelsens kontrol af køberens momsnummer for at verificere gyldigheden af momsnummeret. Kun på denne måde kan leverandøren garantere momsfritagelsen for leverancen i henhold til de nye regler. Kort før en planlagt momsfri leverance, bør køberens momsnummer kontrolleres på forhånd. Momsnummeret kan kontrolleres online på Bundeszentralamt für Steuerns hjemmeside og på EU Kommissionens hjemmeside.

Ud fra køberens synspunkt kan det være nyttigt at momsregistrere sig i de EU-lande, hvor der ønskes momsfri levering, da det kun er muligt med et gyldigt momsnummer fra det pågældende land.

Derudover inkluderer disse Quick Fixes også momsmæssige ændringer i forbindelse med konsignationslagre samt kædehandel.

De juridiske forudsætninger er implementeret og er gældende fra den 01.01.2020. Nu kan man med spænding følge de kommende udtalelser fra de tyske skattemyndigheder. Dette er også nødvendigt, fordi meget af loven synes ikke at være helt på plads endnu.

Hvis du har spørgsmål til dette emne eller har brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os hos tyskrevision.

Janina Rochel, tyskrevision
jaro@tyskrevision.com

December 2019

Relaterede nyheder