Pas på! Procenttillæg truer

Alle, der endnu ikke har indberettet deres selvangivelse for 2018, skal skynde sig.

Med selvangivelsen for 2018 bliver den nye forordning om procenttillægget gældende. Hvis selvangivelsen ikke er blevet indberettet inden den 14. måned efter årets udgang, SKAL skattemyndigheden nu fastlægge et procenttillæg. Indtil videre var dette efter skattemyndighedens skøn.

Det medfører altså, idet den 29. februar 2020 er en lørdag, at fristen udsættes til den næste arbejdsdag, dvs. mandag, den 02.03.2020. Hvis selvangivelsen for 2018 ikke er modtaget af skattemyndigheden inden den dag, skal skattemyndigheden fastsætte et procenttillæg.

I så fald er procenttillægget 0,25 procent per måned af den ekstra indkomstskat, der skal betales, men mindst 25,00 EUR per måned.

Dette gælder naturligvis kun for grupper af mennesker, der er forpligtet til at afgive en selvangivelse. Hvis der ikke er nogen forpligtelse til indberetning, er der intet procenttillæg.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Februar 2020

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere