Vær forsigtig med “Kædegaver”

Hvis bedsteforældre ønsker at overføre nogle af deres aktiver til deres børnebørn, kan dette resultere i skattemæssige problemer: gaveafgift. Børnebørn har i princippet kun ret til at modtage et beløb på 100.000,00 EUR, mens børnene har ret til at modtage et beløb på 400.000,00 EUR.

Af denne grund beslutter man undertiden, at bedsteforældrene overfører formuen til børnene i  første omgang og derefter videre til børnebørnene i det næste omgang. Indtil videre har dette ofte været betragtet som en ikke tilladt “kædegave”. Dette medførte, at skattemyndigheden accepterede en direkte gave fra bedsteforældrene til børnebørnene, hvilket resulterede i gaveafgift.

I en aktuel sag afgjorde Hamborgs finansdomstol, at der ikke forelå nogen kædegave. Årsagen hertil var, at der var to donationer i henhold til civilret, og datteren var ikke forpligtet til at videregive aktiverne til barnebarnet.

Et påtænkt skattemisbrug blev også afvist i sagen, da pårørende har ret til at gøre deres juridiske forhold til hinanden skattemæssigt så billigt som muligt.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Februar 2020

Relaterede nyheder

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Hvilken fantastisk onsdag morgen! ❄️🎄 Onsdag samledes vi som et hold til en særlig morgenmadspause i strålende vintervejr! 🌟 I vores festligt dekorerede pauserum opvarmede vi os med varm frugtpunch og æblepunch. Dertil var der honningkage og brunkager, som virkelig...

læs mere
Klassimo: Klassik i mozartsalen

Klassimo: Klassik i mozartsalen

  Liszt, Schubert og lidt Chopin - en strålende Nicole Rudi præsenterede sig selv i topform for et begejstret publikum i Logenhaus i Flensborg i lørdags. Pianisten introducerede selv de grundlæggende teoretiske aspekter af værkerne på forhånd, og publikum oplevede en...

læs mere