Private udlejere: De tyske skattemyndigheder kontrollerer om indtægter indberettes i selvangivelsen

Hvis du af og til udlejer et værelse i Tyskland skal du være opmærksom på, at indtægterne muligvis bliver skattepligtige. Inden længe vil de tyske skattemyndigheder benytte online-udlejningsplatforme som f.eks. Airbnb til at sammenligne reserveringer med indberetningerne på din selvangivelse.

I løbet af de sidste år har de tyske skattemyndigheder lagt fokus på personer, som sælger varer på platforme som Ebay. Det er ligegyldigt, om det er pelsfrakker, dukker eller andre arvestykker – skattemyndighederne antager ofte erhvervsmæssigt salg. Og dette betyder udover beskatningen af fortjenesten også moms og erhvervsskat.

For at finde de erhvervsmæssige forhandlere kan de tyske skattemyndigheder i en fællesanmodning bede salgsplatformene om at finde alle sælgere, som opfylder visse kriterier. Kriterierne kan f.eks. være et bestemt antal af produkter eller salgsindtægter. Den ene eller anden sælger, som har troet, at han sælger privat, er på den måde post ex blevet identificeret som erhvervsmæssig sælger,uskønne efterbetalinger inkluderet.

Skattemyndighedernes fællesanmodninger om oplysning kan også snart indgå hos udlejningsportaler som Airbnb eller Wimdu.På disse platforme bliver der ved siden af ferielejligheder også tilbudt enkelte værelser i privatlejligheder. Skattemyndighederne går ud fra, at der der er et stort antal udlejere, som ikker indberetter deres indtægter til skat.

Privatudlejerne risikerer efterbetaling af indkomst- og erhvervsskat og muligvis er omsætningerne momspligtige. Kun den langvarige udlejning er momsfri, den kortvarige udlejning er momspligtig. Dog er de ikke momspligtige, hvis de samlet er på under 17.500 EUR.

Hvis du benytter dig af disse platforme til udlejning, bør du tale med en revisor for at undgå besvær med skattemyndighederne, specielt også med henblik på udgifter der hænger sammen med udlejningen.

tyskrevision | TR Steuerberater, den 20.08.2018

Kontakt: Roman Guscharzek, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Vores løbehold ved Royal Run 2023

Anden pinsedag tog vores løbehold til Aabenraa for at deltage i årets Royal Run. Landet over var i år i alt mere end 93.000 personer tilmeldt løbet, heraf ca. 15.000 alene tilmeldt til deltagelse i Aabenraa. 🏃🏼🏃🏽 Under en skyfri himmel og med strålende solskin vovede...

læs mere
Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Grundstensnedlæggelse til mellemliggende bygning

Et talstærkt team har brug for omfangsrig plads for at kunne arbejde på en fornuftig måde. Og da pladsen bliver stadig mere trang på grund af det stigende antal medarbejdere (vi har nu knap 60 ansatte), er vi glade for, at grundstenen til den mellemliggende bygning...

læs mere
Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

Revisor Kim Ole Pommer bliver administrerende partner

I sidste uge havde vi igen en lejlighed til at fejre. Kim, vores højt værdsatte mangeårige medarbejder og nyuddannet revisor i første forsøg, blev udnævnt til administrerende partner i tyskrevision med virkning fra begyndelsen af 2024. Dette øger antallet af vores...

læs mere