Private udlejere: De tyske skattemyndigheder kontrollerer om indtægter indberettes i selvangivelsen

Hvis du af og til udlejer et værelse i Tyskland skal du være opmærksom på, at indtægterne muligvis bliver skattepligtige. Inden længe vil de tyske skattemyndigheder benytte online-udlejningsplatforme som f.eks. Airbnb til at sammenligne reserveringer med indberetningerne på din selvangivelse.

I løbet af de sidste år har de tyske skattemyndigheder lagt fokus på personer, som sælger varer på platforme som Ebay. Det er ligegyldigt, om det er pelsfrakker, dukker eller andre arvestykker – skattemyndighederne antager ofte erhvervsmæssigt salg. Og dette betyder udover beskatningen af fortjenesten også moms og erhvervsskat.

For at finde de erhvervsmæssige forhandlere kan de tyske skattemyndigheder i en fællesanmodning bede salgsplatformene om at finde alle sælgere, som opfylder visse kriterier. Kriterierne kan f.eks. være et bestemt antal af produkter eller salgsindtægter. Den ene eller anden sælger, som har troet, at han sælger privat, er på den måde post ex blevet identificeret som erhvervsmæssig sælger,uskønne efterbetalinger inkluderet.

Skattemyndighedernes fællesanmodninger om oplysning kan også snart indgå hos udlejningsportaler som Airbnb eller Wimdu.På disse platforme bliver der ved siden af ferielejligheder også tilbudt enkelte værelser i privatlejligheder. Skattemyndighederne går ud fra, at der der er et stort antal udlejere, som ikker indberetter deres indtægter til skat.

Privatudlejerne risikerer efterbetaling af indkomst- og erhvervsskat og muligvis er omsætningerne momspligtige. Kun den langvarige udlejning er momsfri, den kortvarige udlejning er momspligtig. Dog er de ikke momspligtige, hvis de samlet er på under 17.500 EUR.

Hvis du benytter dig af disse platforme til udlejning, bør du tale med en revisor for at undgå besvær med skattemyndighederne, specielt også med henblik på udgifter der hænger sammen med udlejningen.

tyskrevision | TR Steuerberater, den 20.08.2018

Kontakt: Roman Guscharzek, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere