„Skattefri“ lønforhøjelse i Tyskland

Overenskomsterforhandlingerne i Tyskland viser, at lønnen i år vil stige mere end i de sidste år. Men ofte får arbejdstagerne ikke særlig meget udbetalt af lønforhøjelsen, fordi skat og socialforsikringsbidrag stiger tilsvarende

 

Både for arbejdsgiver og arbejdstager kan skattefrie eller skattepligtige personalegoder (Pauschalversteuerung) være et attraktivt alternativ, hvor arbejdstageren netto får mere ud af lønforhøjelsen og arbejdsgiveren ofte har færre udgifter.

Eksempler på personalegoder i Tyskland:

Arbejdsgiveren betaler arbejdstagerens kørsel mellem bopæl og arbejdsplads. Har medarbejderen en arbejdsvej på 25 km er dette 110 EUR om måneden, som arbejdsgiveren kan afholde for medarbejderen.

Har arbejdstageren dobbelt husførelse, kan arbejdsgiveren erstatte omkostningerne. Disse må højst beløbe sig på 1.000 EUR og derfor er arbejdsgiverens erstatning også begrænset tilsvarende.

Har arbejdstageren internetforbindelse i sit hjem, kan arbejdsgiveren overtage omkostningerne og betale skat heraf, hvis udgifterne ikke overstiger 50 EUR per måned.

Har arbejdstageren små børn, kan arbejdsgiveren skattefrit betale 2/3 af arbejdstagerens udgifter til børnepasning.

Dette er blot et par eksempler på, hvordan den tyske arbejdstager får mere ud af sin lønforhøjelse og arbejdsgiveren samtidigt sparer udgifterne til den tyske socialforsikring.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, den 12.04.2018

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Hvilken fantastisk onsdag morgen! ❄️🎄 Onsdag samledes vi som et hold til en særlig morgenmadspause i strålende vintervejr! 🌟 I vores festligt dekorerede pauserum opvarmede vi os med varm frugtpunch og æblepunch. Dertil var der honningkage og brunkager, som virkelig...

læs mere
Klassimo: Klassik i mozartsalen

Klassimo: Klassik i mozartsalen

  Liszt, Schubert og lidt Chopin - en strålende Nicole Rudi præsenterede sig selv i topform for et begejstret publikum i Logenhaus i Flensborg i lørdags. Pianisten introducerede selv de grundlæggende teoretiske aspekter af værkerne på forhånd, og publikum oplevede en...

læs mere