Skattemæssige fordele for privatpersoner i Tyskland

Året 2020 var især præget af coronapandemien. Som følge heraf var det muligt at yde en vis økonomisk støtte til privatpersoner, som vi kort har sammenfattet i denne artikel.

Januar

Den 1. januar 2020 blev mindstelønnen for minijobbere hævet til 9,35 EUR per time. Stigningen af mindstelønnen har et positivt aspekt for minijobbere, men arbejdsgivere bliver muligvis nødt til reducere minijobberes arbejdstid for stadig at have råd til dem.

Marts

Nogle medarbejdere var så berørte af nedlukningen, at de måtte arbejde kortvarigt. I henhold til dette blev Arbejdsfordelingsordningen (Kurzarbeitergeld) et af de vigtigste instrumenter i Tyskland, fordi arbejdsformidlingen overtog en stor del af medarbejdernes løn. Arbejdsgiveren var i stand til at beholde sin arbejdsstyrke og blev understøttet økonomisk. I april introducerede den tyske regering en differentieret model af arbejdsfordelingsordningen:

  • – 1. – 3. måned: 60% eller 67% af nettolønnen udbetaltes til medarbejderen
  • – 4. – 6. måned: 70% eller 77% af nettolønnen udbetaltes til medarbejderen
  • – Fra den 7. måned: 80% eller 87% af nettolønnen udbetaltes til medarbejderen

Det skal bemærkes, at størrelsen af udbetalingen afhænger af, om der er hjemmeboende børn.

Juli

Hvert år den 01. juli bliver pensionen forhøjet i Tyskland. I øst steg det i år med 4,20% og i vest med 3,25%.

September

I månederne september og oktober, blev der opdelt i to rater, ekstra udbetalt i alt 300 EUR som børnetilskud. Denne støtte blev anset for at være en økonomisk lettelse for forældrene, men skal angives i selvangivelsen for 2020.

Oktober

For at støtte enlige forældre økonomisk i coronapandemien, har den tyske regering fordoblet nødhjælpsbeløbet med 2.100 EUR til 4.008 EUR. Denne fordobling er begrænset til 2020 og 2021 og vil derefter falde tilbage til det gamle niveau.

Ved yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere
Ny rekord for etablering i Tyskland

Ny rekord for etablering i Tyskland

I 2018 blev der sat en ny rekord, idet hele 2062 udenlandske virksomheder etablerede sig i Tyskland. Dette fremgår af en undersøgelse foretaget af Germany Trade & Invest. Undersøgelsen viser, at Tyskland stadig er et populært investeringsland for udenlandske...

læs mere