Tysk skattefradrag for donationer til velgørende formål

For tiden donerer mange mennesker til flygtninge. Der findes forskellige former for donationer. Nogle donerer penge, andre afleverer brugt tøj, sko og legetøj til almennyttige organisationer.

Der er mange der ikke ved, at man også kan gøre et skattemæssigt fradrag gældende for de tinggaver, man donerer. Afgørende er her markedsværdien for den donerede genstand. For at donationer af tinggaver kan anses som skattemæssigt relevante, skal der altid foreligge en forskriftsmæssig kvittering for donationen (ved donation af penge er derimod en kvittering for indbetalingen tilstrækkelig).

I kvitteringen for donationen skal den aktuelle markedsværdi på den donerede genstand anføres. Markedsværdien kan forinden efterspørges i secondhand butikker og anbefales bekræftet skriftligt.

 

Roman Guscharzek

Dipl.-Finanzwirt

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere