Tysk skattefradrag for udgifter til vedligeholdelse af hjemmet

Den tyske forbundsskatteret har med en dom fra den 20.03.2014 (VI R 55/12) afgjordt, at begrebet ”i hjemmet” (§35a EstG) skal tydes rumligt-funktionelt. Resultatet af denne dom er, at grænsen for hjemmet ikke kun er fastlagt via ejendomsgrænsen. Tværtimod kan udgifter for arbejde udenfor ejendomsgrænsen, som vedrører hjemmet skattemæssigt, føre til et skattemæssigt fradrag (for eksempel tilslutning til det offentlige forsyningsnet).

Efter den tyske forbundsskatterets opfattelse skal der tages et skattemæssigt hensyn til omkostninger, som hænger sammen med hjemmet eller har en funktionel sammenhæng med hjemmet.

Dette har blandt andet til følge, at også lønomkostninger til en ny husdør kan føre til skattemæssige fradrag, selvom døren ikke fremstilles i hjemmet af den skattepligtige, dog tjener døren hjemmet funktionelt.

Det tyske skattevæsen anvender indtil nu ikke denne retspraksis, men nedproriterer disse sager indtil der kommer en ny ordning fra Tysklands Finansministerium.

Skattemæssigt ramte bør anføre omkostningerne i indkomsterklæringen og henvise til den ovennævnte afgørelse fra den tyske forbundsskatteret og ansøge om hensyntagen.

tyskrevision | TR Steuerberater, 10.02.2016

Roman Guscharzek, Dipl.-Finanzwirt

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere