Tysk underholdsbidrag til tidligere ægtefælle

Ved en skilsmisse, skal skal der ofte betales underholdsbidrag til den tidligere ægtefælle. Hvis modtageren af underholdsbidraget bor i Danmark, skal ydelserne beskattes i Danmark.

Under visse forudsætninger kan betaleren i Tyskland få fradrag i skat for underholdsbidraget. Vedkommende skal dog kunne dokumentere, at underholdsbidraget blev beskattet i Danmark (tidligere ægtefælles årsopgørelse) og det tyske formular U skal underskrives af begge parter.

Hvis begge betingelser er opfyldt, kan der anmodes om at få skattefradrag for underholdsbidraget op til et beløb på 13.805 EUR som særlige udgifter.

Hvis begge parter bor i Tyskland, kan man også få fradrag for underholdsbidrag. Der er to metoder:

Særudgifter
Hvis modtageren af underholdsbidraget erklærer sig indforstået med at betale skat af bidraget, kan betaleren ligeledes få fradrag for op til 13.805 EUR som særudgift.

Ekstraordinære udgifter
Hvis modtageren af underholdsbidraget ikke betaler skat af ydelsen, kan betaleren få fradrag for højst 8.652 EUR (2016), dog modregnes modtagerens indkomst.

Hvis modtageren af underholdsbidraget erklærer sig indforstået med en beskatning, skal betaleren betale den ekstraskat, som opstår i forbindelse med beskatningen.

Alt i alt skal der fra sag til sag vurderes, om det kan betale sig at fradrage underholdsbidraget i skat og hvis det kan, hvordan det bedst kan gøres.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 13.03.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: tax@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke, Naja og Thekla! 🎉 Vi er stolte og glade for, at vores to elever Naja og Thekla i denne uge bestod deres afsluttende eksamen som skattemedarbejdere med bravour efter tre års uddannelse! 🥳 Jeres hårde arbejde og engagement har båret frugt, og vi er meget glade...

læs mere
Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Ved dette års arrangement ”Wirtschaftstag” i Berlin har Wirtschaftsrat der CDU e.V. udtegnet sektionen Slesvig-Flensborg for sit engagement for et bedre økonomisk samarbejde mellem Tyskland og Danmark. tyskrevision-partner Benjamin Feindt Benjamin Feindt modtog prisen...

læs mere
Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere