Tysk underholdsbidrag til tidligere ægtefælle

Ved en skilsmisse, skal skal der ofte betales underholdsbidrag til den tidligere ægtefælle. Hvis modtageren af underholdsbidraget bor i Danmark, skal ydelserne beskattes i Danmark.

Under visse forudsætninger kan betaleren i Tyskland få fradrag i skat for underholdsbidraget. Vedkommende skal dog kunne dokumentere, at underholdsbidraget blev beskattet i Danmark (tidligere ægtefælles årsopgørelse) og det tyske formular U skal underskrives af begge parter.

Hvis begge betingelser er opfyldt, kan der anmodes om at få skattefradrag for underholdsbidraget op til et beløb på 13.805 EUR som særlige udgifter.

Hvis begge parter bor i Tyskland, kan man også få fradrag for underholdsbidrag. Der er to metoder:

Særudgifter
Hvis modtageren af underholdsbidraget erklærer sig indforstået med at betale skat af bidraget, kan betaleren ligeledes få fradrag for op til 13.805 EUR som særudgift.

Ekstraordinære udgifter
Hvis modtageren af underholdsbidraget ikke betaler skat af ydelsen, kan betaleren få fradrag for højst 8.652 EUR (2016), dog modregnes modtagerens indkomst.

Hvis modtageren af underholdsbidraget erklærer sig indforstået med en beskatning, skal betaleren betale den ekstraskat, som opstår i forbindelse med beskatningen.

Alt i alt skal der fra sag til sag vurderes, om det kan betale sig at fradrage underholdsbidraget i skat og hvis det kan, hvordan det bedst kan gøres.

 

tyskrevision | TR Steuerberater, 13.03.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Endnu en gang udnævnt til en fremragende arbejdsgiver 2024

Skatterådgivning er så meget mere end bare at jonglere med tal! Faktisk spiller den menneskelige side en stor rolle her. Hos tyskrevision lægger vi hjerte og sjæl i vores medarbejdere - de mennesker, der tager sig af vores kunders bekymringer hver dag. Og det betaler...

læs mere