Tysk skat: Fastsættelse af personlige udgifter til arbejdsværelse i hjemmet

Hvis man i Tyskland arbejder hjemmefra, fordi en arbejdsplads hos arbejdsgiveren ikke står til rådighed, kan udgifterne til arbejdsværelset i hjemmet fradrages i den skattepligtige indkomst.

Dette er maksimalt muligt op til et beløb svarende til 1.250 EUR. Men hvis arbejdsværelset i hjemmet danner fokus for den erhvervsmæssige hovedaktivitet, kan udgifterne fradrages uanset deres størrelse.

Hvis to ægtefæller begge arbejder hjemmefra i det samme arbejdsværelse, kunne man hidtil kun få et samlet fradrag for udgifterne til arbejdsværelset (maks. 1.250 EUR).

Den tyske skattedomstol (Bundesfinanzhof) har i en dom fra 15.12.2016 (offentliggjort den 22.02.2017) afgjort, at man ikke længere holder fast ved denne retsopfattelse. Det maksimale fradrag skal anvendes personrelateret, således at givetvis begge ægtefæller kan fradrage det maximale beløb på 1.250 EUR.

Arbejdsgrupper, hvor et arbejdsværelse i hjemmet hyppigt finder anvendelse er lærere, undervisere, dommere, autorer, sagkyndige, journalister, IT-rådgivere, handelsagenter og lignende.

tyskrevision | TR Steuerberater, 06.03.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

 

Relaterede nyheder

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke, Naja og Thekla! 🎉 Vi er stolte og glade for, at vores to elever Naja og Thekla i denne uge bestod deres afsluttende eksamen som skattemedarbejdere med bravour efter tre års uddannelse! 🥳 Jeres hårde arbejde og engagement har båret frugt, og vi er meget glade...

læs mere
Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Ved dette års arrangement ”Wirtschaftstag” i Berlin har Wirtschaftsrat der CDU e.V. udtegnet sektionen Slesvig-Flensborg for sit engagement for et bedre økonomisk samarbejde mellem Tyskland og Danmark. tyskrevision-partner Benjamin Feindt Benjamin Feindt modtog prisen...

læs mere
Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere