Tysk skat: Fastsættelse af personlige udgifter til arbejdsværelse i hjemmet

Hvis man i Tyskland arbejder hjemmefra, fordi en arbejdsplads hos arbejdsgiveren ikke står til rådighed, kan udgifterne til arbejdsværelset i hjemmet fradrages i den skattepligtige indkomst.

Dette er maksimalt muligt op til et beløb svarende til 1.250 EUR. Men hvis arbejdsværelset i hjemmet danner fokus for den erhvervsmæssige hovedaktivitet, kan udgifterne fradrages uanset deres størrelse.

Hvis to ægtefæller begge arbejder hjemmefra i det samme arbejdsværelse, kunne man hidtil kun få et samlet fradrag for udgifterne til arbejdsværelset (maks. 1.250 EUR).

Den tyske skattedomstol (Bundesfinanzhof) har i en dom fra 15.12.2016 (offentliggjort den 22.02.2017) afgjort, at man ikke længere holder fast ved denne retsopfattelse. Det maksimale fradrag skal anvendes personrelateret, således at givetvis begge ægtefæller kan fradrage det maximale beløb på 1.250 EUR.

Arbejdsgrupper, hvor et arbejdsværelse i hjemmet hyppigt finder anvendelse er lærere, undervisere, dommere, autorer, sagkyndige, journalister, IT-rådgivere, handelsagenter og lignende.

tyskrevision | TR Steuerberater, 06.03.2017

Kontakt: Roman Guscharzek, Steuerberater, mail: rg(at)tyskrevision.com

 

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere