Videooptagelser til overvågning af kasseindtægter

Allerede i maj måned har vi fortalt om elektroniske kassesystemer og om korrekt bogføring i Tyskland. Den seneste ”fidus” fra skattemyndighederne er evalueringer af videooptagelser for at bevise, at kontante indtægter bliver ”smuglet forbi” kassen.

Har de lov til at gøre det? Ja, det har de lov til.

Skattemyndighederne kan bruge en revision til at evaluere alle digitale data, der forekommer relevante til skatteformål. Her har skatteretten i Hamborg besluttet, at videooptagelser også kan være en del af det, for så vidt de dækker kasseområdet og stadig er til stede under skatterevision eller kasseeftersyn.

Hvis en virksomhed har videooptagelser til overvågning af kunde- og kasseområdet, har skattemyndighederne altså lov til at se disse og kontrollere, om al omsætning er ”kommet i den rigtige kasse”.

Her spiller den nye persondataforordning dog virksomhederne en fordel i hænde. Sådanne data hører ikke til de data, der skal opbevares, snarere skal disse optagelser slettes hurtigst muligt, for ikke at krænke kundernes rettigheder i henhold til persondataforordningen.

Vi står gerne til rådighed, hvis du har spørgsmål.

Thorsten Manewald, tyskrevision
tm@tyskrevision.com

august 2019

Relaterede nyheder