Ændringer i momslovgivning per 01.07.2021 – Moms-digital-pakke

Med en forsinkelse på grund af Corona træder yderligere ændringer i momslovgivningen i kraft den 1. juli 2021. Begyndelsen af ændringerne startede med Quick Fixes den 01.01.2020.

Ændringerne omhandler især fjernsalg til privatpersoner inden for EU-Fællesskabet.

Princippet om destinationslandet skal udvides. Registrering og tilmelding af omsætning fra fjernsalg skal moderniseres og frem for alt centraliseres.

Virksomheder, som leverer til privatpersoner inden for EU og uden for deres bopælsland, skal være opmærksomme på en omsætningsgrænse. Fra en omsætning på 10.000 EUR skal virksomheden beskatte og registrere denne omsætning i den private persons bopælsland til de gældende momssatser.

For det meste medførte dette en registrering i det respektive EU-land og ibrugtagning af en hjemmehørende skatterådgiver.

I fremtiden skal det være muligt at registrere dette salg et centralt sted.

I Tyskland vil det tyske finansministerie (Bundeszentralamt für Steuern) være ansvarlig for den såkaldte OSS-procedure (one-stop-shop).

Det er op til virksomheden selv at registrere sig i et andet EU-land og rapportere omsætningen. Erfaringen har vist, at samarbejdet med finansministeriet i Tyskland altid er meget langvarigt og ret vanskeligt. Dette kan føre til særlige udfordringer, når man kalkulerer med likviditet i form af refusioner. Den bedste implementering og kommunikation med myndighederne opnås stadig ved en momsregistrering i Tyskland.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du også vil registrere din virksomhed i Tyskland.

Vi holder dig opdateret!

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Janina Rochel, tyskrevision
jaro@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere