Firmabil under Coronapandemien

På grund af Coronapandemien arbejdede (og arbejder) mange ansatte i Tyskland hjemmefra og kørte (kører) kun få dage til arbejdspladsen.

Hvis du har en firmabil, som en del af lønnen, skal du betale skat heraf hver måned. Normalt 1% af bruttoprisen per måned (for det private forbrug) og 0,03% af bruttoprisen for én kørselstur mellem hjemmet og arbejdspladsen.

Denne løbende beskatning udføres automatisk af den relevante lønafdeling. Hvis du dog er kørt på arbejdet i mindre end 180 dage i løbet af et kalenderår, kan du ansøge om, at 0,03%-beskatningen korrigeres ifm. din selvangivelse.

Denne korrektur er en 0,002%-beskatning af bruttoprisen for hver reelt kørte kilometer.

Her et mindre eksempel til forklaring:

En medarbejder har en firmabil til en bruttopris af 45.000 EUR. På grund af Coronapandemien kørte han i 2020 kun 100 dage til arbejdspladsen (30 km). De resterende dage arbejdede han derhjemme.

Indtil videre blev følgende beskattet Ansøgning om beskatning på 0,02%
1,00% x 45.000 EUR x 12 måneder 5.400 EUR 1,00% x 45.000 EUR x 12 måneder 5.400 EUR
0,03% x 45.000 EUR x 30 km x 12 måneder 4.860 EUR 0,002% x 45.000 EUR x 30 km x 100 dage 2.700 EUR
Total 10.260 EUR 8.100 EUR

 

Resultatet betyder 2.160 EUR mindre i skattepligtig løn, hvilket resulterer i en 648 EUR lavere skattebyrde ved en skattesats på 30%.

En sådan anmodning medsendes direkte ved indberetning af selvangivelsen, men til dette har du dog brug for en liste (kalender) over de dage, du reelt er kørt på arbejdet.

Ved yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Roman Guscharzek, tyskrevision
tax@tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke til vores nye skattemedarbejdere Naja og Thekla!

Tillykke, Naja og Thekla! 🎉 Vi er stolte og glade for, at vores to elever Naja og Thekla i denne uge bestod deres afsluttende eksamen som skattemedarbejdere med bravour efter tre års uddannelse! 🥳 Jeres hårde arbejde og engagement har båret frugt, og vi er meget glade...

læs mere
Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Udmærkelse for særligt tysk-dansk engagement

Ved dette års arrangement ”Wirtschaftstag” i Berlin har Wirtschaftsrat der CDU e.V. udtegnet sektionen Slesvig-Flensborg for sit engagement for et bedre økonomisk samarbejde mellem Tyskland og Danmark. tyskrevision-partner Benjamin Feindt Benjamin Feindt modtog prisen...

læs mere
Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere