Højere nettoindtægter pga. nye regler fra 2019

Med starten af det nye kalenderår kom der også nogle lovmæssige ændringer i Tyskland. Med disse ændringer vil de fleste blive aflastet og have flere penge til rådighed.

Det drejer sig om følgende ændringer:

  1. Bundfradraget, altså beløbet hvor indtægterne er skattefri, forhøjes med 168,00 € til i alt 9.168 €
  2. Bidraget som betales til A-kassen falder fra 3,00 % til 2,50 %. Hvorved lønmodtageren kun betaler halvdelen, dvs. 0,25 %.
  3. Ekstrabidraget til sygesikringen, som indtil nu blev betalt af lønmodtage-ren eller pensionisten alene, bliver fremover delt, således at halvdelen fremover betales af arbejdsgiveren eller pensionskassen. (aktuelt gen-nemsnitligt i alt ca. 0,9 %)
  4. Samtidig blev bidraget til plejeforsikringen dog forhøjet med 0,5 %, hvor af lønmodtageren betaler 50% selv (dvs. 0,25 %).
  5. Fribeløbene for børn stiger med 192 € til 7.620 €

Hvordan og hvor meget ændringerne påvirker hver enkel person, er afhængig af løn, skatteklasse og antal børn.

Relaterede nyheder

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Fælles julepause i teamet under strålende vintervejr!

Hvilken fantastisk onsdag morgen! ❄️🎄 Onsdag samledes vi som et hold til en særlig morgenmadspause i strålende vintervejr! 🌟 I vores festligt dekorerede pauserum opvarmede vi os med varm frugtpunch og æblepunch. Dertil var der honningkage og brunkager, som virkelig...

læs mere
Klassimo: Klassik i mozartsalen

Klassimo: Klassik i mozartsalen

  Liszt, Schubert og lidt Chopin - en strålende Nicole Rudi præsenterede sig selv i topform for et begejstret publikum i Logenhaus i Flensborg i lørdags. Pianisten introducerede selv de grundlæggende teoretiske aspekter af værkerne på forhånd, og publikum oplevede en...

læs mere