Kassensicherungs- verordnung


Kassensicherungsverordnung– sådan et ord findes der kun i Tyskland

Fra og med den 01.01.2020 er der ingen vej udenom.

Fra den 01.01.2020 griber nu endeligt den tyske ”Kassensicherungsverordnung” som siger, at alle kassesystemer skal være certificeret såvidt, at en manipulation af de enkelte omsætninger, indtægter eller de samtlige omsætninger bliver umulig. Alle dataer skal arkiveres i en digital form som er tilgængelig og læsbar, i et tidsrum på 10 år.

Derfor er det nødvendigt at kassesystemet genererer et decideret transaktionsnummer til hver enkel sag, plus at der skal påvises en betegnelse, en enkelsalgspris, moms, momssatsen, betalingsart og så videre…

Desuden anbefaler vi at  gennemføre en optælling af registreringskassen hver dag, for at kontrollere at kassebeholdningen stemmer over ens. Opfylder kassesystemet ikke de tilsvarende nye krav, kan det blive en dyr fornøjelse. Det tyske Finanzamt kan fastslå en bøde helt op til 25.000 Euro, plus at de skønner nogle omsætninger dertil. Det værste er dog at der samtidigt indledes en skattestraffesag. I det virkelige liv har vi oplevet, at Finanzamt melder sig indgående en revision, hvorefter det tager omkring fire uger, inden de reelt kommer til firmaet. Umiddelbart efter skrivelsen kommer en revisor til det pågældende firma og gennemfører et kasseeftersyn hvor hele kassen kontrolleres. Typisk vil han ikke aftale en tid og overraske firmaet med sit besøg. Opdager han at der mangler dataer eller at kassen ikke er i orden, kan det have dyre konsekvenser for firmaet.

Derfor er det vigtigt at have orden i kassen. Et kassesystem uden de digitale tiltag må kun anvendes i en ”lille døgnkiosk” eller lignende. Ellers kan det kun anbefales at overholde de nye regler som ”Kassensicherungsverordnung” medfører, så det er et emne som vægter tungt.

Som så tit er teorien meget hurtigere end praksisen. Indtil nu findes der ingen patentret eller certificeret kassesystemer som opfylder alle krav som et tysk Fininanzamt har. Hvis det går som forventet vil de store fabrikanter give en form for garantierklæring til årets ulitmo, således at alle aktuelle kassesystemer på markedet, opfylder de tilsvarende krav eller kan opgraderes til det.

Året går hurtigt til ende, så det er måske på tide at tænke over en udsættelse af fristen for opgraderingen af kassesystemerne.Vores råd er derfor, at det nu er på tide at tænke over sit eget kassesystem og om dette måske trænger til en opgradering.

Se også:
https://datenbank.nwb.de/Dokument/Anzeigen/777770/

Flensburg- Handewitt, 21.05.2019

Thorsten Manewald, tyskrevision

Relaterede nyheder