Ulemper der påvirker digitaliseringen af skattesystemet i Tyskland

Målet i fremtiden vil være at digitalisere skattesystemet i Tyskland sådan, at alle selvangivelser afleveres digitalt. Formålet er at undgå manuel behandling af selvangivelsen.

I dag er det ikke alle, der kan aflevere en digital version, så der afleveres stadig over 430.000 selvangivelser på papir til Finanzamt i Slesvig Holsten hvert år. Formålet med digitaliseringen er at udgå disse blanketter, der afleveres på papir. Det er økonomien, der forhindrer det planlagte digitaliseringscenter, da det forventes at komme til at koste 2,22 millioner Euro.

Alle selvangivelser, der sendes til Finanzamt i Slesvig Holsten, skal derfor sendes med DHL til et digitaliseringscenter i Karlsruhe, hvor blanketterne skal digitaliseres. Men denne dobbelte postgang koster også omkring 1,86 millioner Euro, da de digitaliserede blanketter sendes tilbage til Slesvig Holstein igen for at blive bearbejdet og arkiveret.

Hele denne procedure blev påbegyndt den 14.01.2019 med skattevæsenet i Leck og Husum og er fortsat fra marts med skattevæsenet i Eckernförde og Slesvig.

Rent bortset fra den økonomiske belastning og spild af papir håber vi, at det ikke vil komme til at betyde forsinkelser fra deres side, og at finansadministrationen vil få gavn af det.

maj 2019,
tyskrevision

Steuerberatungsgesellschaft GmbH & Co. KG

Telefon: +49 4608 60 66 0

 Fax: +49 4608 60 66 099

Mail: info@tyskrevision.com  

Web: www.tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Besøg af UCL Business Academy and Professionshøjskole Odense

Som led i deres besøgsrundtur i Nordtyskland var 31 lærere fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense på besøg hos tyskrevision den 18. august 2022. UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er en videregående uddannelsesinstitution, som udbyder over 40...

læs mere
Skattelettelser planlagt

Skattelettelser planlagt

I maj fremlagde Forbundsministeriet for Økonomi og Energi (BMWi) i Tyskland et nøglespørgsmål til bureaukratilag III. Heraf fremgår følgende planlagte ændringer: - Forkortelse af opbevaringsperioden Opbevaringen af bilag skal i henhold til skat- og handelsret...

læs mere
Mere tid til selvangivelsen

Mere tid til selvangivelsen

Indtil videre udløb fristen for indberetning af selvangivelsen altid den 31.05. i det efterfølgende år. Med virkning fra 01.01.2019 blev disse frister forlænget med 2 måneder. Dette medfører, at indberetningsfristen for selvangivelsen 2018 slutter den 31.07.2019. For...

læs mere