Ulemper der påvirker digitaliseringen af skattesystemet i Tyskland

Målet i fremtiden vil være at digitalisere skattesystemet i Tyskland sådan, at alle selvangivelser afleveres digitalt. Formålet er at undgå manuel behandling af selvangivelsen.

I dag er det ikke alle, der kan aflevere en digital version, så der afleveres stadig over 430.000 selvangivelser på papir til Finanzamt i Slesvig Holsten hvert år. Formålet med digitaliseringen er at udgå disse blanketter, der afleveres på papir. Det er økonomien, der forhindrer det planlagte digitaliseringscenter, da det forventes at komme til at koste 2,22 millioner Euro.

Alle selvangivelser, der sendes til Finanzamt i Slesvig Holsten, skal derfor sendes med DHL til et digitaliseringscenter i Karlsruhe, hvor blanketterne skal digitaliseres. Men denne dobbelte postgang koster også omkring 1,86 millioner Euro, da de digitaliserede blanketter sendes tilbage til Slesvig Holstein igen for at blive bearbejdet og arkiveret.

Hele denne procedure blev påbegyndt den 14.01.2019 med skattevæsenet i Leck og Husum og er fortsat fra marts med skattevæsenet i Eckernförde og Slesvig.

Rent bortset fra den økonomiske belastning og spild af papir håber vi, at det ikke vil komme til at betyde forsinkelser fra deres side, og at finansadministrationen vil få gavn af det.

maj 2019,
tyskrevision

Steuerberatungsgesellschaft GmbH & Co. KG

Telefon: +49 4608 60 66 0

 Fax: +49 4608 60 66 099

Mail: info@tyskrevision.com  

Web: www.tyskrevision.com

Relaterede nyheder

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

Grundlovsdag på den danske ambassade i Berlin

I sidste uge inviterede den afgående danske ambassadør Susanne Hyldelund til sin residens i Berlin for at fejre Grundlovsdag. Ligesom den tyske grundlov understreger den danske grundlov de ufravigelige menneskerettigheder. Grundlovsdag er en helligdag i Danmark. Ved...

læs mere